Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας τη Λέσβο προκάλεσε μεγάλες ζημιές με πτώσεις δέντρων που σε δύο περιπτώσεις προκάλεσαν ζημιές και σε σπίτια στους οικισμούς Κεράμι και Αριανά στην Καλλονή και προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Αιγαίου, αν και μικρής διάρκειας, καθώς το φαινόμενο κράτησε μόνο δέκα λεπτά, ο ανεμοστρόβιλος και η δυνατή βροχή, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και πλημμυρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο Καλλονής. Ο κεντρικός δρόμος από Καλλονή προς Παράκοιλα και Ερεσό είναι κλειστός, καθώς από τη μανία του ανέμου κόπηκαν πάνω από δέκα μεγάλα πεύκα, ενώ γίνεται από παρόδους η κίνηση της κυκλοφορίας.

Ήδη, από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών και τον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου, που σε δύο ώρες αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή που επλήγη, δήλωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Με τα τόσα που έχουν συμβεί, τουλάχιστον έχουμε αποκτήσει άμεσα αντανακλαστικά. Σε ελάχιστο χρόνο οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Αυτεπιστασίας του Δήμου ήταν στα σημεία των ζημιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους όπως και στους Πυροσβέστες και τους Αστυνομικούς μας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα συμβάντα. Τελικά είμαστε Δήμος έκτακτης ανάγκης, για πολλούς λόγους».

Στην πληγείσα περιοχή έφτασε νωρίς το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενώ χθες βράδυ ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος με συνεργία της Περιφέρειας συνέδραμαν στην αποκατάσταση των ζημιών.