Ο δήμος Κηφισιάς τίμησε και φέτος με λαμπρότητα, την 193η επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τους ήρωες που αγωνίστηκαν και έδωσαν και τη ζωή τους για την απελευθέρωση του έθνους, έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς και υποδούλωσης.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη, του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, του βουλευτή της Β’ Αθηνών της Ν.Δ, Αργύρη Ντινόπουλου, των αστυνομικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Τη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, της διπλής γιορτής του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, επισήμανε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία, αλλά και στις δυσκολίες που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός από την οικονομική κρίση.

«Μόνο με ενότητα και ομοψυχία η χώρα θα ξαναβρεί και το βηματισμό και τον προσανατολισμό της και πρέπει ο λόγος που αρθρώνουμε, οι πράξεις μας, οι ενέργειές μας, οι σκέψεις μας, να έχουν ως βασική τους αρχή τη διασφάλιση και την ενίσχυση της εθνικής μας ενότητας. Σήμερα στέλνουμε από ΄δω ένα δυνατό και ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να έχουν αντίκρισμα. Πρέπει σύντομα να μπορούμε να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις και μόνο, χωρίς τρόικα και επιτηρητές. Δεν μπορεί ο περιορισμός της εθνικής μας κυριαρχίας να επεκτείνεται άλλο! Τα παιδιά, οι νέες και οι νέοι μας, που θα παρελάσουν σε λίγο μπροστά μας έχουν το δικαίωμα να ζήσουν σ’ ένα περιβάλλον ανθρώπινο, με ίσες ευκαιρίες για όλους, πιο πράσινο και ειρηνικό».

Ο κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ζήτησε από τη μαθήτρια της έκτης τάξης του 7ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς, Γεωργία Σημάτου, να διαβάσει τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Είμαστε εις το εμείς κι όχι εις το εγώ».

Ο εορτασμός για την εθνική επέτειο ξεκίνησε με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.

Την παρέλαση άνοιξαν τα παιδιά των παιδικών σταθμών του δήμου Κηφισιάς και το παράρτημα Κηφισιάς του Λυκείου Ελληνίδων με τις ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες και ακολούθησαν, οι πρόσκοποι, οι οδηγοί, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια, και τα λύκεια από τις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και τα αθλητικά σωματεία. Την παρέλαση έκλεισε η φιλαρμονική του δήμου.

Της παρέλασης προηγήθηκαν δημοτικοί χοροί από μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ερυθραίας και του 3ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς, καθώς επίσης και από το επίλεκτο τμήμα παραδοσιακών χορών του νομικού προσώπου για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό «Δημήτριος Βικέλας», σε διδασκαλία Δ. Σκέρλου, μπροστά από τον χώρο όπου είχε στηθεί η εξέδρα των επισήμων.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις…