«Έως στιγμής, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη του Ανδρέα Παναγόπουλου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αστυνομικές Αρχές της πόλης.

Ο 42χρονος αγνοούμενος μουσικός διέμενε στον 2ο όροφο τού ενός από τα δύο κτίρια, που κατέρρευσαν χθες στο ανατολικό Χάρλεμ, ύστερα από ισχυρή έκρηξη, με πιθανότερη αιτία τη διαρροή αερίου.

Όπως τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος της αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για τρία ελληνικά ονόματα ενοίκων των γκρεμισμένων κτιρίων, κάτι που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη «σύγχυση» που δημιουργήθηκε γύρω από τις πληροφορίες περί νοσηλείας του Αν.Παναγόπουλου σε νοσοκομείο, τονίζοντας ότι, πράγματι, η σύζυγός του, Liseth Perez, είχε μεταβεί σε νοσοκομείο με τραυματίες γύρω στα μεσάνυχτα, έχοντας την ελπίδα ότι θα είχε καλά νέα.

Τελικά, έπειτα από αρκετή ώρα, διαπιστώθηκε ότι το όνομα του Ανδρέα Παναγόπουλου δεν συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των τραυματιών, που είχαν μεταφερθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για την ανεύρεση αγνοουμένων μέσα από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες και ότι παραμένουν αγνοούμενοι πέντε άνθρωποι, αν και ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει.