Ο Ηλίας Ατματζίδης υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς τερματοφύλακες της χώρας μας. Ξεκίνησε την καριέρα του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με το αθλητικό σωματείο Πόντιοι Βέροιας. Το 1992 πήγε στην ΑΕΚ με την οποία καθιερώθηκε σχεδόν αμέσως. Με την Ένωση κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ.

Το 2002 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο ένα χρόνο αργότερα.

Με τη φανέλα της Εθνικής αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 23 Μαρτίου 1994, στην εντός έδρας φιλική αναμέτρηση με την Πολωνία που ήρθε ισοπαλία. Ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ στις ΗΠΑ, έχοντας μια συμμετοχή στο δεύτερο αγώνα εναντίον της Βουλγαρίας.

Όμως, πλέον, όπως αναφέρει, επιστρέφει και πάλι μετά από εννέα χρόνια απουσίας. Θα φορέσει τα γάντια του γιατί επανέρχεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αγωνιζόμενος σε σωματείο της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Για την επιστροφή του αναφέρει: «Ακόμα μικροί είμαστε… Ανέκαθεν γυμναζόμουν, εξάλλου, και δεν έχω αφήσει τον εαυτό μου από τότε που σταμάτησα. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς».

Ο γνωστός τερματοφύλακας δεν ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ενεργά. Ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, αλλά κάποιοι δεν το ήθελαν. Δεν ανταποκρίθηκε σε καμία πρόταση που του έγινε από ομάδες της Α’ και Β’ Εθνικής και τερμάτισε την καριέρα του. Όμως, η αγάπη του για την «στρογγυλή θεά», τον έκανε να ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα αφού ξεκίνησε να παίζει με την ομάδα του χωριού του. Έτσι, γνώρισε τα παιδιά της Ομόνοιας NOVA Απολυμαντικής. Με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ομάδας μάλιστα είναι πλέον και φίλοι. Και έτσι, για να βοηθήσει την ομάδα, αποφάσισε να ξαναφορέσει τα γάντια του. Αστειευόμενος μάλιστα είπε ότι θέλει να πάρει ρεβάνς για το μουντιάλ το 2014.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας, μίλησε στο newsbeast.gr με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα. «Ο Ηλίας μέσα στο Φεβρουάριο θα αρχίσει να παίζει. Αποδέχθηκε την πρότασή μας καθαρά και μόνο λόγω της φιλίας μας».
Ο Ηλίας Ατματζίδης δεν θα μετακομίσει στην Κρήτη. Θα μένει στην Αθήνα και θα πηγαίνει για δύο προπονήσεις στο νησί αλλά και για τους αγώνες της ομάδας. Εύχεται, πάντως, η νέα του ομάδα να ανέβει κατηγορία.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».