Ένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα, στη συμβολή με την οδό Σταδίου, στο περιθώριο συγκέντρωσης και πορείας για το περιβάλλον.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν χρήση κροτίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων, ενώ από την πλευρά μερίδας ατόμων από τη συγκέντρωση πετάχτηκαν πέτρες και φωτοβολίδες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Το σκηνικό της έντασης συνεχίζεται στο σημείο, με νέο κυνηγητό, δακρυγόνα και πετροπόλεμο.

Η ομάδα Δράση της αστυνομίας προχώρησε και σε δύο προσαγωγές, η μία εκ των οποίων έγινε στο ύψος του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας.

Τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Με κεντρικά συνθήματα «αφήστε τη γη αναπνεύσει», αλλάξτε το σύστημα όχι το κλίμα», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζητούν την απόσυρση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «η κλιματική αλλαγή, η συνεχής καταστροφή του φυσικού πλούτου, των ορεινών, θαλάσσιων και ποτάμιων οικοσυστημάτων, η υποβάθμιση της βιοποικιλότητας, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων, θα φέρνει όλο και περισσότερο τους ανθρώπους αντιμέτωπους με απειλητικούς ιούς και πανδημίες. Αυτή η πορεία είναι χρέος μας να ανακοπεί! Ο άνθρωπος δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά μέρος του φυσικού πλούτου αυτού του πλανήτη. Η επιβίωση και παραμονή του πάνω σε αυτόν, εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του αέρα που αναπνέει και του νερού που πίνει, από τη θερμοκρασία του πλανήτη και από την επιβίωση όλων των άλλων ζωικών και φυτικών ειδών. Το περιβάλλον, μετά την πανδημία του κορονοϊού, χρειάζεται προστασία και αποκατάσταση και όχι περισσότερη λεηλασία».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έλαβαν χώρα και διάφορα μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Λόγω της συγκέντρωσης, η αστυνομία έχει προχωρήσει στο κλείσιμο των τριών σταθμών του Μετρό, στο «Πανεπιστήμιο», στο «Σύνταγμα» και στον «Ευαγγελισμό».

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.