Συναγερμός σήμανε χθες Πέμπτη μετά το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Σε καλή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη τα δύο άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Πρόκειται για μια 38χρονη επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη και το παιδί της και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Πρώτο κρούσμα στην Αθήνα

Η 40χρονη γυναίκα επέστρεψε από το Μιλάνο το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ενώ συμπτώματα παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης. Αρχικά επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα στην απομόνωση των επειγόντων.

Στη συνέχεια αποφάσισε να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο, εκεί εισήχθη σε θάλαμο απομόνωσης απ’ όπου λαμβάνονται δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο και το πρωί της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορονοϊό.

Αργά το μεσημέρι, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο για να τη μεταφέρει στο «Αττικόν» που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Τα παιδιά της 40χρονης φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών, γεγονός το οποίο έθεσε σε επιφυλακή το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κόρη της βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της από το Κολλέγιο σε εκδρομή στο Λονδίνο. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις στη βρετανική πρωτεύουσα και θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Αθήνα.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για προληπτικούς λόγους, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και το Νηπιαγωγείο «Ι.Μ.Καρράς», όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Παιδείας.

Κλειστό για προληπτικούς λόγους και για τουλάχιστον 14 ημέρες θα παραμείνει και το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ . Το παιδί είναι το δεύτερο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Τα τρία κρούσματα στη χώρα μας

Πέρα από την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που ήταν η πρώτη που βρέθηκε θετική στον ιό, επιβεβαιώθηκε πως και το παιδί της είναι θετικό στον ιό, ενώ ένα ακόμα περιστατικό νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο γιος της 38χρονης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας το 105ο δημοτικό σχολείο, στο οποίο πηγαίνει το παιδί θα κλείσει για 14 ημέρες. Όπως έκανε δε γνωστό ο Σ. Τσιόδρας το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο του τη Δευτέρα και την Τρίτη είχε πάει εκδρομή.

Όσον αφορά στο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό πρόκειται για 40χρονη γυναίκα που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στην Ιταλία.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Ματαιώθηκαν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις – Κλείσιμο σχολείων

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη υπογράφουν την κοινή κοινή υπουργική απόφαση για τον κορονοϊό και τα καρναβάλια.

Με φυλάκιση δύο ετών απειλούνται δήμαρχοι, περιφερειάρχες και όλοι οι αποδέκτες της κοινής υπουργικής απόφασης που μόλις εκδόθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα της Πέμπτης αποφασίστηκε σήμερα Παρασκευή να παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και τα τρία ακόλουθα σχολεία στην Αττική: Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγείο «Ι.Μ. Καρράς».

Κλειστά σχολεία και στο Ναύπλιο

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή τα σχολεία στο Ναύπλιο λόγω κορονοϊού με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου προκειμένου να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου

«Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για προληπτικούς λόγους.

Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια από εξειδικευμένα συνεργεία.

Η ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής θα είναι στο επίκεντρο του επόμενου τριημέρου και όχι μόνο. Η ενημέρωση των πολιτών θα είναι συνεχής».