Τρία τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Πρώτο στην Αθήνα - Δύο σε οικογένεια στη Θεσσαλονίκη - Ακυρώνεται το καρναβάλι σε όλη τη χώρα


ΕΛΛΑΔΑ
13:10
27/02/2020
Τρία τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα
58
loading

Τρία είναι τελικά τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για στενό συγγενικό πρόσωπο της 38χρονης, και συγκεκριμένα το 10χρονο παιδί της, αλλά και μια ακόμη γυναίκα περίπου 40 ετών, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το κρούσμα στην Αθήνα

Στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρεται η νεαρή γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στην Αθήνα.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό.

Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Απύρετη η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη - Θα μείνει 27 μέρες σε απομόνωση

Στο μεταξύ, με ήπια συμπτώματα συνεχίζεται η νοσηλεία της 38χρονη που διαγνώστηκε με το νέο κορονοϊό, στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.

Η 38χρονη είναι απύρετη και συνεχίζει την αγωγή της. Θα παραμείνει 14 ημέρες σε απομόνωση και στη συνέχεια θα τεθεί σε κατ΄ όικον απομόνωση στο σπίτι της. Συνολικά, θα πρέπει να παραμείνει 27 μέρες σε απομόνωση, όπως μετέδωσε το MEGA.

Έκτακτα μέτρα στη Βουλή

Οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου ενημερώθηκαν ότι όποιος έχει συμπτώματα, όπως πυρετό ή βήχα, να πηγαίνει σε ειδικό χώρο έξω από το κτίριο της Βουλής προκειμένου να εξεταστεί.

Επίσης, έχουν απομακρυνθεί από όλες τις τουαλέτες τα στερεά σαπούνια και έχουν αντικατασταθεί με υγρά σαπούνια.

Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς

Το υπουργείο Υγείας έχει από μέρες ανακοινώσει ότι τα νοσοκομεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ με ανακοίνωσή του πληροφόρησε τους πολίτες για το πού να απευθυνθούν αν παρατηρήσουν ύποπτα συμπτώματα και έχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Σε ποια νοσοκομεία μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες;

Νοσοκομεία αναφοράς ανά Υγειονομική Περιφέρεια ορίστηκαν τα εξής:

1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας

6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,

Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

Όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση.

Κορονοϊός: Τα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισής του

Ο νέος κορονοϊός ανήκει στην ομάδα beta των ιών Corona, μια ομάδα ιών που προκαλεί νόσηση σε πτηνά και θηλαστικά, του ανθρώπου περιλαμβανομένου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ. Στην ομάδα αυτή ανήκουν οι ιοί Corona HKU1, OC43, 229E, NL63, SARS CoV και MERS CoV.

Στον άνθρωπο οι ιοί Corona HKU1, OC43, 229E, NL63 ευθύνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα για λοιμώξεις του αναπνευστικού, που συνήθως είναι ήπιες.

Η θνητότητα του νέου ιού 2019-nCoV υπολογίζεται σε 5%, αλλά βαίνει πάντως μειούμενη, ενώ είναι μικρότερη των ιών SARS CoV (9,5% το 2003/2004) και MERS CoV (34,5% το 2012).

Με βάση τη γενετική σύσταση του νέου ιού «2019-nCoV» που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας, ο ιός έχει 75-80% γενετική ομοιότητα με τον SARS CoV και περισσότερο από 85% με ιούς Corona που προσβάλλουν τις νυχτερίδες.

Η εύρεση της γενετικής αλληλουχίας του νέου ιού επέτρεψε την ανάπτυξη μοριακών εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο (real time PCR) για την ειδική ανίχνευση του νέου ιού.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, κατά το Παστέρ, δεδομένου ότι ταυτόχρονα με τον νέο ιό κυκλοφορούν την χειμερινή περίοδο και οι άλλοι ιοί Corona που προσβάλλουν τον άνθρωπο.

Επομένως, η ειδική ανίχνευση επιτρέπει τον διαχωρισμό του νέου ιού από τους συνήθεις κορονοϊούς που προκαλούν ήπια νόσηση και έτσι αποτρέπει τους «ψεύτικους» συναγερμούς.

Ο κορονοϊός ή COVID-19 όπως επισήμως ονομάστηκε, παρουσιάζει συμπτώματα όμοια με αυτά μίας κοινής γρίπης ή ενός κρυολογήματος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα συμπτώματα, που εντοπίζονται στο αναπνευστικό κυρίως σύστημα, είναι τα εξής:

 • Πυρετός
 • Βήχας
 • Δύσπνοια
 • Δυσκολίες στην αναπνοή

Τα βασικά συμπτώματα μπορούν να ακολουθούνται και από σωματική κόπωση και πόνο στους μύες. Ο βήχας μπορεί να ξεκινάει ως ήπιος και να κλιμακώνεται, όπως και ο πυρετός.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις η μόλυνση από τον ιό μπορεί να προκαλέσει:

 • Πνευμονία
 • Οξύ σύνδρομο του αναπνευστικού
 • Νεφρική ανεπάρκεια

Η βαρέα συμπτωματολογία μπορεί σε περιπτώσεις να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο του νοσούντα.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα της λοίμωξης μπορεί να εμφανιστούν 2 ή και 14 μέρες μετά την προσβολή από τον ιό. Ωστόσο υπήρξε περίπτωση στην Κίνα κατά την οποία ένας ηλικιωμένος άνδρας εμφάνισε συμπτώματα 27 μέρες μετά την προσβολή του από τον κορονοϊό, αλλάζοντας όσα γνώριζαν οι επιστήμονες για την περίοδο επώασης και καθιστώντας πιο περίπλοκες τις προσπάθειες να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού.

Ο κορονοϊός μπορεί να παρουσιάσει και τα ακόλουθα, λιγότερο συχνά, συμπτώματα:

 • Συσσώρευση φλέγματος
 • Πονοκέφαλος
 • Αιμόπτυση
 • Διάρροια

Συνάχι και πονόλαιμος είναι τα κλασσικά σημάδια γρίπης και κοινού κρυολογήματος, που πλήττουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Ο νέος κορονοϊός επηρεάζει κυρίως την κατώτερη αναπνευστική οδό, εμφανίζοντας σε όσους έχουν προσβληθεί ξηρό βήχα, δύσπνοια ή ακόμη και πνευμονία. Ο ερεθισμένος λαιμός ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά τα συμπτώματα.

Ομοιότητες με τη γρίπη

Ο κορονοϊός εμφανίζει συμπτώματα που μπορεί να ομοιάζουν με αυτά της γρίπης, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο σύγχυση στον ασθενή.

Από τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, αυτές είναι οι ομοιότητες του ιού με τη γρίπη:

 • Και οι δύο εποχιακοί ιοί είναι μεταδοτικοί και προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις
 • Τα τυπικά συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, μυικούς πόνους, πονοκεφάλους, ερεθισμένη μύτη, κόπωση και μερικές φορές εμετούς και διάρροια. Τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά και όσοι νοσούν, αναρρώνουν μέσα σε λιγότερο από 2 βδομάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις η γρίπη προκαλεί πνευμονία.
 • Στην περίπτωση του κορονοϊού μόνο 5% των ασθενών εμφάνισαν ερεθισμένη μύτη και το 1-2% ανέφεραν διάρροια, ναυτία και εμετούς.

Πότε να επισκεφθείτε γιατρό

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η διάκριση μεταξύ των ιών που προκαλούν προβλήματα στο αναπνευστικό δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στη συμπτωματολογία. Αντιθέτως με την εποχική γρίπη για την οποία υπάρχει εμβόλιο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ακόμη με τον κορονοϊό.

Σε κάθε περίπτωση με την εμφάνιση των παραπάνω συμπτωμάτων και στο ενδεχόμενο να έχετε εκτεθεί στον ιό, καλό είναι να συμβουλεύεστε γιατρό.

Αναφέρετε στον γιατρό σας αν έχετε προσφάτως ταξιδέψει στο εξωτερικό. Καλό θα ήταν να αναφέρετε την ύπαρξη συμπτωμάτων πριν να κλείσετε ραντεβού και να έρθετε σε επαφή μαζί του.

Σε κάθε περίπτωση οι ομάδες υψηλού κινδύνου συνεχίζουν να είναι οι άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες και οι ηλικιωμένοι. Επίσης κινδυνεύουν περισσότερο όσοι έχουν υποστεί σοβαρές αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως η γρίπη, αλλά και όσοι υποφέρουν από καρδιολογικά νοσήματα ή διαβήτη.

Πώς εξαπλώνεται ο ιός

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο μεταδοτικός είναι ο νέος κορονοϊός και πώς εξαπλώνεται. Φαίνεται ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή επαφή. Μπορεί να μεταδοθεί επίσης από τα σταγονίδια που απελευθερώνονται όταν κάποιος φορέας του ιού βήχει ή φταρνίζεται.

Οι επιστήμονες δεν έχουν εξακριβώσει αν κάποιος μπορεί να προσβληθεί, αγγίζοντας μια επιφάνεια που έχει προηγουμένως πιάσει άτομο που έχει μολυνθεί, και στη συνέχεια βάζει το χέρι του στο στόμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι έχουν ταξιδέψει προσφάτως στην Κίνα ή σε χώρες που έχει επιβεβαιωμένα μεταδοθεί ο ιός, πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό. Αυτό ισχύει και για όσους έχουν έρθει σε επαφή με άτομο που έχει προσβληθεί.

Τρόποι αντιμετώπισης

Αν και δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο για τον κορονοϊό, μπορεί κάποιος να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής, αν λάβει τα προτεινόμενα μέτρα.

Ποια είναι αυτά;

 • Πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε αντισηπτικά
 • Καλύπτετε το στόμα και τη μύτη με το χέρι ή με χαρτομάντηλο όταν βήχετε και φταρνίζεστε
 • Αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας αν τα χέρια σας δεν είναι καθαρά
 • Αποφεύγετε την επαφή με άτομα που είναι άρρωστα
 • Αποφεύγετε να μοιράζεστε πιάτα, ποτήρια, σκεπάσματα αν είστε άρρωστοι
 • Καθαρίζετε και απολυμαίνετε επιφάνειες που αγγίζετε
 • Μην πηγαίνετε στη δουλειά, στο σχολείο και σε δημόσιους χώρους αν είστε άρρωστοι

Επιμέρους συμβουλές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχωρά και σε κάποιες επιμέρους συμβουλές προς τους πολίτες:

 • Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας αν έχετε πυρετό, βήχα και δύσπνοια
 • Αποφεύγετε να τρώτε ωμό κρέας και εντόσθια
 • Αποφεύγετε επαφή με ζώα και επιφάνειες με τις οποίες μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή
 • Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, πρώτα διαβάστε τις ταξιδιωτικές οδηγίες. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευθείτε τον γιατρό σας αν η κατάσταση της υγείας σας σας καθιστά ευάλωτους σε αναπνευστικές λοιμώξεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

58
σχόλια
 1. avatar εισαι

  πισω μολις σκοραρε το τεταρτο

 2. avatar Κλείσιμο

  Αν είναι αλήθεια ολο αυτό με τον ιό και οχι για κερδοσκοπικούς σκοπούς τότε πρέπει να κλείσουν Όχι μόνο τα μετρό αλλά και τα μεγάλα καταστήματα,Γιατί βρίσκονται Όλοι σε κίνδυνο και κυρίως οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να έρχονται σε επαφή με κόσμο. Αν ένας εργαζόμενος νοσήσει θα είναι υπεύθυνος ο υπουργός Υγείας.

 3. avatar Μαύρο προβατο

  Σαν τις ταινιες θρίλερ που εχουν δει που με καποιον Ιο μετατρεπονται οι ανθρωποι σε ΖΟΜΠΙ. Ιος είναι και θα φύγει σύντομα . ΠΡΟΣΟΧΉ ΝΑΙ υστερίες ΟΧΙ

 4. avatar Η κορώνα γράφετε με Ω!!

  Ο κορωνοϊός πήρε το όνομα αυτό επειδή αν τον δεις στο μικροσκόπιο μοιάζει με κορώνα. Άρα αφού η κορώνα γράφετε με Ω γιατί τόσες μέρες όλοι οι δημοσιογράφοι τον γράφετε με Ο και με πονάνε τα μάτια μου?

  1. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

   Ναι στα αρχαία γράφεται με ωμέγα αλλά στα σύγχρονα ελληνικά θα το δεις και με όμικρον.
   Δηλαδή δεν είναι λάθος με όμικρον και κακώς ρε Μπαμπινιώτη που σου βγάζει τα μάτια!

  2. avatar Σκέτος

   Τρέχα γρήγορα!
   Ο πονόματος είναι σύμπτωμα του..ακατανόμαστου!

 5. avatar ANTIRISIAS

  Σημερινή αγγελία: \"ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μάσκα Χειρουργική Απλή με διπλό λαστιχάκι, λευκή, η ανταλλάσεται με σπίτι στα Βόρεια Προάστια. Μόνο σοβαρές προτάσεις.\"

 6. avatar Γιώργος-συμβουλή

  Διορθώνω την έκφρασή μου στο προηγούμενο

  8. Κατά τα μεσάνυχτα φεύγω ξαφνικά και πάω \"επίσκεψη\" σε .... [οίκο ανοχής].

  Είναι καλύτερα έτσι γραμμένο για να μην το φάει η ... μαρμάγκα?
  Γιατί ο προηγούμενος σχολιασμός, όπως αποδίδεται από τους κοινούς θνητούς, δεν πέρασε την ... μαρμάγκα!
  Δηλαδή οι \"οίκοι που ... ανέχονται\" με τα εύσημα της πολιτείας και τις ευλογίες της εκκλησίας θεωρούνται ότι καλώς έχουν αφού \"το καλόν ποιούν\" και είναι ανεβασμένα στις συνειδήσεις του λαού ενώ τα brothels είναι τα τέκνα ενός κατώτερου θεού?

 7. avatar PANKO

  Χα χα χα...
  Μόκο \"καρνάβαλοι\" μπορούσαν να ακυρώσουν το καρναβάλι...του καρναβσλο-λαού...

 8. avatar Μστ

  Η κυβέρνηση συστήνει ψυχραιμία, αλλά ακύρωσε τα καρναβάλια....απλά η χειρότερη κυβέρνηση...δε σκέφτηκαν καθόλου τις πόλεις της επαρχίας που περίμεναν το τριήμερο να κινηθεί η αγορά.!!

  1. avatar ΓΕΩΠΑΣ

   Για κάτσε ρε μάστορα, να γεμίσει ο κόσμος ανεξέλεγκτη αρρώστια για να την κάνουν οι 5-10 .... Να λέμε άλλα όχι και τέτοιες τσιπραμητσοτακιες...

  2. avatar Σκέφτεσαι τι γράφεις βρε […]

   ή απλά ότι κατεβάσει η [...]σου?Πρόληψη λέγεται και[...] για τα οικονομικά σου!Σκέψου στόκε ότι αν αρρωστήσουν αρκετοί,θα μπουν σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις,οπότε η οικονομία το ίδιο [...] θα είναι.Γκέγκε?

 9. avatar Πανικοβλι(@)μενος

  Παιδιά τι θα γίνει;;;
  Κινδυνεύουμε;;;
  Να προμηθευτούμε πράγματα από το super market;;;
  Δε θέλω να πεθάνω....

  1. avatar Διορθωση του λάθους μου

   Πανικοβλη(@)μενος

   1. avatar @Διορθωση του λάθους σου.

    Πανικοβλαμένος.!!

  2. avatar Χαχαχα!!!

   Θεούλης!!!

  3. avatar Σκέτος

   Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε χορτάτους και νηστικούς.
   Μη ξοδεύεσαι τζάμπα.

 10. avatar Γιώργος-συμβουλή

  Μια συμβουλή στον εαυτό μου και όποιος θέλει την ακολουθεί και αυτός κατά γράμμα.
  1. Νοιώθω περίεργα, νομίζω ότι κόλλησα και εγώ.
  2. Περιμένω 2-3 μέρες για να δέσει το πράγμα.
  3. Παίρνω 2-3 depon, ρίχνω τον πυρετό και πάω στα επείγοντα του νοσοκομείου που εφημερεύει.
  4. Μιλάω δεξιά και αριστερά με όσους μπορώ όσο το δυνατόν περισσότερο και σε κοντινή απόσταση.
  5. Όταν έρχεται η σειρά μου την παραχωρώ ευχαρίστως στον επόμενο και συνεχίζω το ίδιο βιολί με τους επόμενους.
  6. Ξαναπαίρνω 2-3 depon, μετά μιλάω σε γιατρούς και νοσοκόμους λέγοντάς τους παραμύθια.
  7. Κάνω καμμιά βόλτα και στους θαλάμους και όπου αλλού μπορώ.
  8. Κατά τα μεσάνυχτα φεύγω ξαφνικά και πάω \"επίσκεψη\" σε [...].
  9. Την άλλη μέρα που είναι \"Κυριακή\" πάω στην εκκλησία και πιάνω πρώτη θέση. Με την \'θεία κοινωνία\" είμαι ο πρώτος στην σειρά.
  10. Επιστρέφω στο σπίτι κουρασμένος και ευτυχισμένος ότι έπραξα το καθήκον μου προς την κοινωνία όπως αυτή έπραξε το καθήκον της προς εμένα!

 11. avatar Πιο Δραστικα Μέτρα

  Γιατί δεν στέλνουν τα ΜΑΤ να καταστείλουν τον κορονοϊο;

 12. avatar Syn-Politis

  Έχουμε 77 (!!!) νεκρούς από την γρίπη. Οι 17 ήταν την τελευταία εβδομάδα.
  Γι\'αυτούς κανένα μέτρο; Δεν είναι άξιοι αναφοράς;

 13. avatar keep calm and wash your hands

  χαλαρώστε καλοί μου άνθρωποι, δεν είναι και τόσο φοβερός ο ιός. περισσότεροι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη γρίπη, από το κάπνισμα, από την καθιστική ζωή, από τροχαία, από τη στεναχώρια τους, από πολλά... πιο πολύ κινδυνεύετε από το έλκος, που τα βλέπετε όλα μαύρα....
  και σταματήστε να κατηγορείτε τους πάντες!
  και στην Αμερική και τη Γερμανία πήγε ο ιός, παρόλο που είχαν όλα τα τεχνικά μέσα.
  κι αν δεν ήταν η ασθενής μηδέν θα ήταν άλλος. δε σταματιέται η εξάπλωση!

 14. avatar coldspot

  Ηρθε, φιλησε τον αντρα της και τον εστειλε στο εστιατοριο που λειτουργουν, φιλησε το παιδι της και το στειλε σχολειο να κολλησει τα αλλα, πηγε και στο δημοτικο συμβουλιο (χωρις να εχει εκλεγει), πουλησε απ το μαγαζι της και τις νεες πετσετες παραλιας που σχεδιασε και μετα \"μην ανησυχειτε, κολλησα αλλα ειμαι καλα εγω και το παιδι\"

 15. avatar πιτ ο γύρος

  έπρεπε να αποκλειστούν στην Ιταλία τα ταγάρια που ήθελαν Ντόλτσε βιτα κ να παραιτηθουν όλοι οι άχρηστοι που δεν πήραν κανένα μέτρο για Ιταλία. Σε λίγους μήνες λιμοί σεισμοί κ ο κουλής τη μια........μετά την άλλη

 16. avatar Massimo

  Μηπως θα πρεπει το Ιταλο Ελληνικό σχολείο στην Αθηνα στα Πατησια να κλεισει προληπτικά για λιγο διάστημα και ειδικα τα νηπιαγωγεια και το δημοτικό γιατι φοιτουν πολλα παιδια Ιταλων και Ελληνοιταλων των οποιων οι γονείς πηγαινοερχονται συχνά για δουλειες στην Ιταλια~?
  Γνωριζω οτι προεχθές πατέρας συμμαθητή του παιδιού μου γυρισε αεροπορικώς στην Αθήνα ,μετα παραμονη τριων- τεσσάρων ημερων στο Torino..
  Καλυτερα να προλαμβανεις παρά να θεραπευεις ,λεμε στην Ιταλία.

  1. avatar Σωστή η πρόταση γιά το Ιταλικό σχολείο,,

   ,,,,Αλλά δυστυχώς Μασιμο αυτά που γραφεις γίνονται μόνο σε σοβαρά κράτη , γιατι εδώ μπαίνουν βγαίνουν Κινεζοι και Ιταλοί με πλοια και με αεροπλάνα και ουτε καν δεν θερμομετρουνται. !!

 17. avatar Γιάννης;

  Καλά ξέρουμε για τον ιό αυτόν εδώ και τόσες εβδομάδες. Μάθαμε ότι είχε κρούσματα η Ιταλία κάποιοι συνεχίζουν τα ταξίδια εκεί χωρίς μάσκες και όλα τα απαραίτητα. Νοημοσύνη πολύ μικρή όσο για τα άλλα ηρεμία και όχι πανικός τα δέχομαι αλλά εντάξει αυτή η ανευθυνότητα κάποιων πολιτών πάει πολύ. Άκουγα σε νοσοκομείο έδωσαν μάσκες σε επισκέπτες από νωρίς το πρωί όπως ήταν φυσικό πριν το μεσημέρι τελείωσαν μετά δεν έδιναν έμπαιναν χωρίς μάσκες. Σκέφτομαι τώρα αυτο το έκαναν επηρεασμένοι από της διαφημίσεις οι πρώτοι 100 δώρο η μάσκα η δεν ήξεραν να μετράνε και νόμιζαν ότι έτσι δεν θα τελειώσουν οι μάσκες γιατί επισκέπτες θα έχει ως νοσοκομείο κάθε μερα.

 18. avatar Κωλοτούμπας

  Εδω βγηκε ο άνθρωπος που ταξίδευε με το ιδιο αεροπλάνο με την γυναίκα απο την Θεσσαλονίκη που ειχε το κρούσμα και είπε οτι οι ιταλοί τους εκαναν εξονυχιστικό ελεγχο στο αεροδρόμιο τους.ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ!!!Θεμα χρονου ηταν το κρουσμα.Κατά τα αλλα ηταν προετοιμασμένοι σου λεει.Όχι τίποτα αλλο,αλλα μπορεί καποια στιγμή νσ βγει καμια σοβαρη ασθενεια κσι να δούμε τότε τι θα κάνουμε.

 19. avatar Ο ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΣ……………………

  ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ RESIDENT EVIL......................................................................................................................

  1. avatar Frappe

   RESIDENT EVIL II..........

 20. avatar Armagedonas2020

  02/02/2020 η ημερα που ξεκινησε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει