Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 3/4 φ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό και τραγανό ψωμί, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
  2. Ρίξτε στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Ανακατέψτε την πάπρικα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να έρθει σε βρασμό.
  3. Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσθέστε τα μύδια και σιγοβράστε, σκεπασμένα, μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν, για 3 έως 4 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε, σκεπασμένα, μέχρι να ανοίξουν σχεδόν όλα τα μύδια, 2 έως 3 λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που δεν άνοιξαν. Σερβίρετε πασπαλισμένα με μαϊντανό και με τραγανό ψωμί για βουτιά.