Κλείνουν για αύριο 28 Φεβρουαρίου σχολεία της Αττικής λόγω του  κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, κλείνουν προληπτικά το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλέγιο Αθηνών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού και το νηπιαγωγείο Καρράς.

Και τα τρία βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή 28/2, για προληπτικούς λόγους.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό.

Κορονοϊός: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το κρούσμα στην Αθήνα

Στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρεται η νεαρή γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στην Αθήνα.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό.

Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.