Άμεσα ξεκινά το έργο κατασκευής των τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια της διοίκησης του κεντρικού Δήμου να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και ο χρόνος μετακίνησης των επιβατών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, υπέγραψε σήμερα με εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας τη σχετική σύμβαση εκτέλεσης του έργου. Οι λεωφορειολωρίδες θα κατασκευαστούν στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγγελάκη, Αλ. Παπαναστασίου και Λεωφόρο Στρατού.

«Οι τέσσερις νέες λεωφορειολωρίδες που προστίθενται και διευρύνουν το υπάρχον δίκτυο, είναι ακόμη ένα βήμα για να κάνουμε την πόλη μας ασφαλή, βιώσιμη και υγιή», δήλωσε ο κ. Κουράκης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 347.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.