Την άτυχη 14χρονη που έχασε τη ζωή της σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου θα αποχαιρετίσουν σήμερα η οικογένεια και οι φίλοι της.

Η έφηβη έχασε τη ζωή της όταν ανέβηκε σε ένα παιχνίδι του λούνα παρκ -που λέγεται χαλί- και έπεσε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, σε άλλο παιχνίδι με αποτέλεσμα να καταλήξει στο έδαφος βαριά τραυματισμένη.

Άφαντος ο χειριστής του παιχνιδιού

Άφαντος παραμένει ο 32χρονος, από το Μπαγκλαντές, χειριστής του παιχνιδιού, στο λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου. Ο  δικηγόρος της ιδιοκτήτριας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha».

«Εξαφανίστηκε γιατί φοβήθηκε, ως χειριστής, τη μήνη των συγγενών του παιδιού. Φοβήθηκε, τρομοκρατήθηκε αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν βρισκόμασταν στο αστυνομικό τμήμα του ζήτησα να προσέλθει αυθορμήτως και αυτοβούλως, διότι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νάστος και συνέχισε:

«Δεν με άκουσε. Ο πανικός του μάλλον ήταν κακός σύμβουλος. Είναι τρομοκρατημένος, είναι συγκλονισμένος βεβαίως για το περιστατικό, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη. Δεν έκανε κάποιον κακό χειρισμό που να προκάλεσε το περιστατικό αυτό. Η αλήθεια θα λάμψει», πρόσθεσε.

Ιδιοκτήτρια λούνα παρκ: «Έχω χάσει μια κόρη 32 χρονών»

Επί τέσσερις δεκαετίες βρίσκεται στο χώρο των λούνα παρκ η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου που έγινε το περιστατικό στον Αλμυρό Βόλου. Παιχνίδια της επιχείρησής της έχουν στηθεί σε πολλές πόλεις όπως η Ξάνθη, η Χαλκίδα ενώ ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί σε λίγες ημέρες και στο παζάρι, στα Τρίκαλα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star η 73χρονη δήλωσε: «Έχω χάσει μια κόρη 32 χρονών. Συμπαραστέκομαι με όλη τη ψυχή μου δίπλα στους ανθρώπους που χάσανε το παιδί τους. Αν τώρα μπροστά σε μια ψυχή που χάθηκε θα εξετάζουμε φταίει η… ή δε φταίει. Όχι, θα έρθει η ώρα η κατάλληλη που θα αποδείξουμε ή την ενοχή  μας ή την αθώωσή μας. Ας σεβαστούμε το πένθος των ανθρώπων. Είμαι μάνα που σκότωσαν μια κόρη 32 χρονών. Είναι δυνατόν εγώ να γίνω εγκληματίας; Ποτέ».

Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 13χρονης

Στο Νοσοκομείο του Βόλου και συγκεκριμένα στη  Στεφανιαία Μονάδα νοσηλεύεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο πατέρας της 14χρονης με πρόβλημα στην καρδιά.

Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και έπαθε έμφραγμα. Η κατάστασή του κρίνεται σταθερή, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.

Το παιχνίδι είχε άδεια

Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ υποστήριξε στις Αρχές πως τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών έχει καταθέσει και στον Δήμο Αλμυρού, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενώ ο δήμος θα καλέσει και εμπειρογνώμονα για να εξετάσει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 73χρονης τόσο η επιχείρηση όσο και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν κανονικά άδεια λειτουργίας ενώ το παιχνίδι ήταν και πιστοποιημένο . Ο πατέρας της άτυχης 13χρονης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να στηθεί το λούνα παρκ.

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η 14χρονη έπεσε σε διπλανό παιχνίδι και στη συνέχεια στο κενό, καταλήγοντας σε απόσταση 11 μέτρων από το σημείο στο οποίο καθόταν. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απελευθερώθηκε από το παιχνίδι και εκσφενδονίστηκε.

«Φώναζαν όλα τα παιδάκια τσιρίζανε, κλείσανε τα μηχανήματα…» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Μητέρα που την ώρα της τραγωδίας ήταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ με την κόρη της, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι συνέβη. Σύμφωνα με την ίδια, στην τελευταία περιστροφή το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χαθεί ο έλεγχος. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.