Στα άκρα φτάνει η κόντρα κυβέρνησης-ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, μετά την απόφαση των αυτοκινητιστών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Σε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αποφασίστηκε ότι θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές προς τους μεταφορείς που δεν πειθαρχούν και όπου παρατηρείται παρακώλυση της συγκοινωνίας θα παρεμβαίνουν αστυνομία και εισαγγελέας. Εντός των επομένων ωρών μάλιστα θα εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αυστηροποίηση του πλαισίου απέναντι στους μεταφορείς που θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.

«Θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά υπουργοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει διάλογο με τους αυτοκινητιστές.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι κ.κ. Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπουτσής, Χρυσοχοϊδης, Ρέππας και Καστανίδης.

Στο μεταξύ, και οι αυτοκινητιστές σκληραίνουν τη στάση τους και σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισαν να ενισχύσουν τα τρία μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά, τη Μεταμόρφωση και την Ελευσίνα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα φορτηγά παραμένουν συγκεντρωμένα στον κόμβο Καλοχωρίου (Λαχαναγορά), στο λιμάνι, στη Γέφυρα και στο Δερβένι, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.