Οδηγός φορτηγού δημόσιας χρήσης συνελήφθη πριν λίγο στα διόδια Μάνδρας, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνιών και για αντίσταση.

Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Όπως έχουν διαμηνύσει κυβερνητικές πηγές άλλωστε ο νόμος θα εφαρμόζεται και θα επιβληθούν και διοικητικές ποινές όπως αφαίρεση της κυκλοφορίας του οχήματος.

Οι μεταφορείς σκληραίνουν τη στάση τους, ενισχύοντας τα μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά, τη Μεταμόρφωση και την Ελευσίνα και κλείνοντας για μικρά χρονικά διαστήματα τους δρόμους.

Στο λιμάνι του Πειραιά εκτιμάται πως περισσότερα από 10.000 φορτηγά παραμένουν εγκλωβισμένα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.

Οι μεταφορείς δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε οποιονδήποτε απεργοσπαστικό μηχανισμό να λειτουργήσει. Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, αποφάσισαν ότι θα εργαστούν όλα τα οχήματα μεταφοράς λυμάτων και μάλιστα δωρεάν.

Στο μεταξύ, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος ζητά την προσωπική παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου ώστε να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στην αγορά οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων.