Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό της 34χρονης τουρίστριας που αγνοείται από την Ικαρία από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ικαρία σπεύδουν και άνδρες από το τμήμα των Ανθρωποκτονιών καθώς οι αστυνομικοί αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα για το τι συνέβη ανοιχτά.

Οι αστυνομικοί θα έχουν φτάσει στο νησί μέχρι το βράδυ ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την εξαφάνιση της Νάταλι Κρίστοφερ.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαφάνιση της 35χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία έγινε τη Δευτέρα όταν πήγε για τρέξιμο και δεν επέστρεψε ποτέ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο σημάδι της 35χρονης, ωστόσο νέες αποκαλύψεις βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το sigmalive, η καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η 34χρονη αστροφυσικός με τον σύντροφό της, ανέφερε στον ξενοδόχο και την ΕΛ.ΑΣ πως ένα βράδυ πριν χαθούν τα ίχνη της Νάταλι, είχε ακούσει φωνές.

«Σε έλεγχό μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ».

Το κινητό της ήταν κλειστό αλλά άνοιξε το πρωί της Τρίτης

Το μυστήριο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Τρίτης το κινητό της 34χρονης το οποίο ήταν κλειστό, εξέπεμψε σήμα, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την εξαφάνισή της. Οι Αρχές έστειλαν δύο μηνύματα SMS στον αριθμό, τα οποία όμως έμειναν αναπάντητα. Από την προσπάθεια γεωεντοπισμού, βρέθηκαν δύο στίγματα εκπομπής σε διαφορετικά σημεία της Ικαρίας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Σάμου και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που κατέφτασαν εσπευσμένα στο νησί, εκτός από τους Φούρνους Ικαρίας εντόπισαν άλλο ένα σημείο από το οποίο εξέπεμψε το κινητό της εξαφανισμένης γυναίκας, το οποίο ωστόσο δεν αποκαλύπτεται γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τις έρευνες. Από τη στιγμή πάντως που έκλεισε η κεραία των Φούρνων, το σήμα οδηγεί προς συγκεκριμένη περιοχή.

Η έκκληση του συντρόφου της

Ο 38χρονος σύντροφός της απηύθυνε έκκληση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στους τεχνολογικούς κολοσσούς, να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου το οποίο ήταν ανοιχτό.

«Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία» δήλωσε ο ίδιος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο δωμάτιο

Από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών κάνουν «φύλλο και φτερό» το δωμάτιο που έμενε η αστροφυσικός με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφο της. Εντύπωση προκαλούν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στα σεντόνια του δωματίου.

«Δεν έγινε σφαγή. Είχε δύο-τρεις σταγονίτσες στο σεντόνι, στο μαξιλάρι επάνω και λίγες, δυο τρεις μπροστά από το κομοδίνο. Προφανώς θα έτρεξε κάποια μύτη αίμα. Τα είδα χτες.  Κανένας τσακωμός θα έγινε…. Δεν ήταν κάτι τραγικό» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Θοδωρής Θεοδωράκης, ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων όπου έμενε το ζευγάρι.

Θα γίνει εξέταση DNA στα ευρήματα, ενώ έχει ζητηθεί και άρση τηλεφωνικού απορρήτου του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού, ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισής της.

Ο 38χρονος Κυριάκος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε. «Πήγε για τρέξιμο, όπως συνήθιζε να κάνει», είπε στην αστυνομία όταν δήλωσε την εξαφάνιση της. Μίλησαν νωρίς το πρωί, όμως αργότερα οι κλήσεις ήταν αναπάντητες.

Πανικόβλητος ο σύντροφός της

«Το παιδί χθες έτρεχε με τους πυροσβέστες σαν τρελός. Πανικοβλημένος, ανησυχούσε, έκλαιγε ο άνθρωπος. Μου είπε “για όνομα του Θεού ολόκληρη επιχείρηση, με ελικόπτερα, θερμικές κάμερες και δεν μπορεί να βρεθεί ακόμα αυτή η κοπέλα; Άνοιξε η γη και την κατάπιε;”» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Θοδωρής Θεοδωράκης.

«Χτενίζουν» το νησί για να βρουν την 35χρονη αστροφυσικό

Από ξηρά, θάλασσα και αέρα γίνονται οι έρευνες στην Ικαρία για τον εντοπισμό της Νάταλι. Εθελοντές και κάτοικοι του νησιού χτενίζουν την περιοχή. Ούτε το ελικόπτερο με τις θερμικές κάμερες έχει καταφέρει μέχρι τώρα να εντοπίσει κάποιο ίχνος της 35χρονης Αγγλίδας. Έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα; Βρίσκεται σε κάποιο κρυφό σημείο που δεν μπορεί να εντοπιστεί; Έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας; Θέλησε να εξαφανιστεί; Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Η απεγνωσμένη έκκληση της αδελφής της 35χρονης που αγνοείται

Έκκληση μέσω Facebook έκανε η αδελφή της 35χρονης αστροφυσικού που αγνοείται στην Ικαρία.

Η αδελφή της Jana Christopher κάλεσε όσοι ανησυχούν για εκείνη να μην την καλούν στο κινητό της. «Η αδελφή μου Natalie Christopher έχει εξαφανιστεί από την Ικαρία από χθες. Αν έχετε τον αριθμό της σας παρακαλώ μην την καλέσετε. Αυτό μπορεί να τελειώσει τη μπαταρία της και η αστυνομία προσπαθεί να την εντοπίσει μέσω του κινητού της» έγραψε στο facebook.

Η αδελφή της μίλησε στο Open και έδωσε το δικό της μήνυμα. «Δεν γνωρίζω περισσότερες πληροφορίες για το πού μπορεί να είναι η αδελφή μου. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους φίλους της που είναι στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ενημερώνομαι διαρκώς για την πορεία των ερευνών. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η Βρετανίδα αστροφυσικός

Η Νάταλι είναι επιστήμονας και αγαπά πολύ τα σπορ και μάλιστα συμμετείχε σε μια εκστρατεία για να ενθαρρυνθούν οι γυναίκες κάθε ηλικίας στην Κύπρο, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Στην Κύπρο έμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Το ζευγάρι πήγε στο νησί στις 3 Αυγούστου και την Δευτέρα επρόκειτο να αναχωρήσουν αεροπορικώς για Κύπρο, μέσω Αθήνας.