Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες στην Ικαρία για τον εντοπισμό της 34χρονης τουρίστριας που αγνοείται από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου. Στο νησί έχουν σπεύσει κλιμάκια της ΕΜΑΚ ενώ είναι δεκάδες και οι εθελοντές που συμμετέχουν στην έρευνα για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ.

Λάμψη αισιοδοξίας που «έσβησε» νωρίς προκάλεσε το γεγονός ότι εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της. Ωστόσο, το στίγμα ήταν σε δύσβατο σημείο ενώ εκεί δεν βρέθηκε τίποτα τελικά.

Ο Πρόεδρος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών) Μιχαήλ Χριστοδούλου μιλώντας αποκλειστικά στο newsbeast.gr ανέφερε ότι στο σημείο που εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της αποκλείεται να βρέθηκε μόνη της η κοπέλα.

«Το στίγμα του κινητού που έχουμε από τις συντεταγμένες είναι 150 μέτρα κοντά στο ξενοδοχείο. Σε ένα δύσβατο μέρος, με βάτο, δηλαδή με αγκάθια, με βάτους, με θάμνους. Εκεί βρέθηκε το σήμα του κινητού αλλά εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση για άνθρωπο.

Δηλαδή εμείς που πήγαμε εκεί πέρα έπρεπε να κόψουμε κάποια σύρματα, για να πάμε. Η κοπέλα εκεί δεν μπορούσε να πάει, το πώς βρέθηκε εκεί το στίγμα του κινητού αυτό δεν το γνωρίζουμε» τόνισε.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα μπορούσε κάποιος να πετάξει εκεί το κινητό ο κ. Χριστοδούλου απάντησε: «είναι μία λογική εξήγηση. Δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτό το σημείο να έχει πάει η κοπέλα μόνη της. Είναι γεμάτο θάμνους και είναι και μάλιστα περιφραγμένη (η περιοχή)».

«Αύριο κιόλας πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια αποτελέσματα»

Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι οι έρευνες δεν σταματούν. «Οι έρευνες συνεχίζονται. Ξαναχτενίζουμε στην ουσία το μονοπάτι που έτρεξε η κοπέλα. Είναι και τα στίγματα που έχει. Τώρα έχει έλθει και ο σκύλος της ΕΜΑΚ εδώ πέρα. Συμμετέχει και ο σκύλος στις έρευνες. Όλοι ψάχνουμε».

Μάλιστα, φαίνεται πως στην Ικαρία έχει σπεύσει και ο αδελφός του συντρόφου της 34χρονης Βρετανίδας για να στηρίξει τον σύντροφο της αλλά και για να βοηθήσει στις έρευνες όπως κάνει και ο ίδιος. «Από όσο γνωρίζω στο νησί έχει έλθει ο αδελφός του συντρόφου της και φίλοι της. Δεν γνωρίζω αν είναι και κάποιος άλλος ή έρχεται».

Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι μέχρι την Κυριακή το αργότερα οι έρευνες θα φέρουν τα πρώτα αποτελέσματα. «Αύριο κιόλας πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια αποτελέσματα. Δηλαδή άντε να πάει μέχρι την Κυριακή».

«Το περίεργο είναι το τελευταίο στίγμα του κινητού»

Ο κ. Χριστοδούλου δεν θέλησε να κάνει υποθέσεις για το τι έγινε και πώς εξαφανίστηκε η αστροφυσικός, ωστόσο, τόνισε ότι είναι περίεργο το στίγμα του κινητού.

«Δεν γνωρίζω τι μπορεί να συνέβη. Το περίεργο είναι το τελευταίο στίγμα του κινητού. Τώρα από εκεί και πέρα. Μας είπαν από τη Google ότι μπορεί να υπάρξει μία απόκλιση των 5 – 10 μέτρων αλλά μέχρι εκεί. Δηλαδή το στίγμα του κινητού της ήταν μέσα στις βάτες, τους θάμνους και είναι περίεργο».

Δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε άλλο σημείο

Ο Πρόεδρος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α μιλώντας αποκλειστικά στο newsbeast.gr δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κοπέλα να βρεθεί σε άλλο σημείο μιας και την περιοχή από όπου φέρεται να εξαφανίστηκε την έχουν ψάξει πάρα πολύ εντατικά.

«Η κοπέλα έπρεπε να βρεθεί… Δηλαδή τόσες ώρες περπάτημα και με το ελικόπτερο η έρευνα από πάνω και όλα αυτά. δηλαδή πρέπει να βρεθεί η κοπέλα αν είναι σε αυτό το σημείο. Το μονοπάτι που λέμε δεν είναι δύσβατη περιοχή. Είναι καλή περιοχή και από ψηλά φαίνεται καθαρά.

Το ελικόπτερο δυο μέρες που πετάει αν υπήρχε η κοπέλα έπρεπε να έχει βρεθεί. Δεν υπάρχει χαράδρα για να πεις ότι έχει πέσει μέσα. Αν έχει πέσει κάποιος άνθρωπος κάτω και έχει χτυπήσει θα φανεί, αν το μπλουζάκι έχει άλλο χρώμα, οτιδήποτε θα φανεί.

Τίποτα δεν έχει βρεθεί και είμαστε ήδη 48 ώρες μετά. Και αν περάσουν ακόμα 48 ώρες αν υπάρχει πτώμα στο βουνό θα φανεί γιατί θα μαζευτούν κοράκια κλπ. Κάτι τέτοιο σε τέτοια έκταση δεν έχει ξανασυμβεί στο νησί» τόνισε.

Ρεπορτάζ: Αλέκα Νικόλα