Ζαχαράκη για πανελλαδικές: Παραμένει για τουλάχιστον 2 χρόνια το υπάρχον σύστημα

«Δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά»


ΕΛΛΑΔΑ
10:50
26/07/2019
Ζαχαράκη για πανελλαδικές: Παραμένει για τουλάχιστον 2 χρόνια το υπάρχον σύστημα
4
loading

Ο βασικός κορμός του υπάρχοντος συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια μέσω των Πανελλαδικών θα διατηρηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως τόνισε η κ. Ζαχαράκη, «δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά. Θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη». Για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής είπε ότι «μπορεί να εφαρμοστεί και νωρίτερα, θα το δούμε».

«Αυτά θα πρέπει να είναι πάντα επ ωφελεία των παιδιών για να μην δημιουργούμε καταστάσεις έκπληξης σε ένα σύστημα στο οποίο έχουμε ήδη εντοπίσει παθογένειες» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση με περιφερειακές διευθύνσεις και δήμους ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν παντού σχολικές αίθουσες».

Για την αξιολόγηση διευκρίνισε ότι «θα ξεκινήσουμε στο επιπεδο της σχολικής μονάδας και θα διευκρινίσουμε μέσω νομοθεσίας που θα φέρουμε τι σημαίνει αξιολόγηση. Την αξιολόγηση δεν τη συνδέουμε με κανενός είδους τιμωρία αλλά να εντοπιστούν αδυναμίες στη σχολική μονάδα και τον εκπαιδευτικό ώστε να μπορέσουμε με στήριξη να θεραπευτούν».

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, τα βιβλία του Δημοτικού είναι στα βιβλία, τα βιβλία του Λυκείου θα είναι στο τέλος Ιουλίου ενώ για το θέμα των εκπαιδευτικών είπε ότι «γίνονται ενέργειες ώστε να μην υπάρχουν κενά τον Σεπτέμβριο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Μπράβο σας ειλικρινείς και

  Άριστοι, ελπίζω σύντομα να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζεται η παιδεία μετά την καταστροφή της από το Σύριζα.

 2. avatar Tes

  Όχι κυρία μου, δεν δημιουργείτε πανικό στα παιδια. Απλά δεν έχετε προγραμμα για την δημόσια παιδεία.
  Για την ιδιωτική όμως παιδεία τα πάντα.

  1. avatar ΚώσταςΠειραιάς

   Το βρήκες Σέρλοκ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει