Καθησυχαστικός για τη φωτιά εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Βουρνούς, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση».

«Η φωτιά ήταν αρκετά μεγάλη. Κινητοποιήθηκαν έγκαιρα οι δυνάμεις του δήμου Ραφήνας και της Πολιτικής Προστασίας με τα πέντε οχήματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ήλθαν μεγάλες δυνάμεις. Αυτή την στιγμή έχει ελεγχεί πλήρως. Δεν κινδύνευσαν σπίτια, δεν κινδυνεύουν πλέον όπως και ανθρώπινες ζωές φυσικά. Το προλάβαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ραφήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Ροδοδάφνης, στην Ραφήνα και σήμανε αμέσως συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Στο σημείο, έσπευσαν και επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε σε συστάδα πεύκων και δεν κινδυνεύουν τα διάσπαρτα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Βουρνούς αλλά και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Επιπλέον, εσπευσμένα μεταβαίνει στην Ραφήνα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του δημάρχου