Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013, θα πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις ξενοδόχων και παραγωγών τής Κρήτης, για την προώθηση κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία τού νησιού, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Τις συναντήσεις διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Κρήτης σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, μετά την επιτυχημένη πρωτοβουλία, για το ίδιο θέμα, που ξεκίνησε πέρυσι.

Το δεύτερο, όπως χαρακτηρίζεται από τους οργανωτές, Παγκρήτιο Φόρουμ (Forum) προώθησης των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία, θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και θα περιλαμβάνει,
αποκλειστικά και μόνο, κατ’ ιδίαν συναντήσεις ξενοδόχων, διευθυντών/υπεύθυνων προμηθειών ξενοδοχείων τής Κρήτης και παραγωγών/μεταποιητών κρητικών προϊόντων.

Στόχος τού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, είναι η συνεργασία πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, ώστε τα τοπικά προϊόντα να προωθηθούν και να αναδειχθούν στην κουζίνα των κρητικών ξενοδοχείων και κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, αποτελώντας τους πρεσβευτές της κρητικής διατροφής στο εξωτερικό, μέσω των φιλοξενούμενων τουριστών.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το δεύτερο Παγκρήτιο Forum στηρίζει, επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης, το παράρτημα Ανατολικής Κρήτης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε,
ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, η Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης και το
Δίκτυο Οινοποιών τού νησιού.