Η γυναίκα του άτυχου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος σκοτώθηκε από «σαΐτα» στην Καλαμάτα κατά τους εορτασμούς του Πάσχα, περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που έζησε, παρακολουθώντας τον θάνατο του συζύγου της σε ζωντανή μετάδοση.

Η γυναίκα, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ανέφερε ότι είδε τη στιγμή που η μετάδοση του εθίμου διακόπηκε και επειδή κατάλαβε ότι κάτι συνέβη, παρακαλούσε ο άνδρας της να είναι ζωντανός.

«Παρακολουθούσα  τα πλάνα και ξαφνικά είδα την μπλε εικόνα. Κατάλαβα ότι κάτι έγινε. Τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωσε… Άκουγα να καλούν για ασθενοφόρο… Κατάλαβα. Παρακαλούσα να είναι ζωντανός. Λίγα λεπτά πριν μου έλεγε ότι έδιωχνε τον κόσμο από δίπλα του για να μην πέσει σαΐτα πάνω τους» είπε.

Οι δηλώσεις της γυναίκας έρχονται μετά από το ξέσπασμα του γιου της κατά του δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος είπε ότι το έθιμο του σαϊτοπολέμου είναι στο DNA των Μεσσηνίων και ότι δύσκολα μπορεί να καταργηθεί, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αντιδράσεις.

Σήμερα θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι επτά συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 53χρονου εικονολήπτη.