Κανονικά διεξάγονται τα μαθήματα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, καθώς το ύποπτο δέμα που βρέθηκε το πρωί στην υπηρεσία του Πρωτοκόλλου δεν έχει επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Ξενοφών Σπηλιώτης, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ο ίδιος τόνισε ότι τα μαθήματα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας διεξάγονται κανονικά, εκτός από τις διοικητικές υπηρεσίες μετά από εντολή που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της 8ης ΕΜΑΚ. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τον κ. Σπηλιώτη, ο ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους στο Πρωτόκολλο, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τη διοίκηση του ΤΕΙ.

«Το πρωί υπάλληλοι του ΤΕΙ με ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι στο Πρωτόκολλο εντοπίστηκε ένας φάκελος ύποπτος, όπως αυτοί που έχουν σταλεί από Ινδία. Αμέσως ενήργησα και επικοινώνησα με την Ασφάλεια και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι αρμόδιες αρχές μού ζήτησαν να προχωρήσω σε απομόνωση των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο και να κλειδωθεί ο χώρος, έως ότου έρθει η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ» επισήμανε ο κ. Σπηλιώτης.

Υπενθυμίζεται, ότι τα δύο άτομα που ήρθαν σε επαφή τον φάκελο πέρασαν τη διαδικασία απολύμανσης από την ειδική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ και έπειτα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Ο φάκελος σφραγίστηκε και αναμένεται να σταλεί Γενικό Χημείο του Κράτους, στην Αθήνα, ώστε να ελεγχθεί το περιεχόμενο.