Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, αλλά και η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα μέτρα λιτότητας μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης του Βελγίου.

«Οι Έλληνες απεργούν εναντίον της λιτότητας», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «De Morgen», αναφέροντας ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα τραβήξουν χειρόφρενο, ενώ τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν πρόκειται να προσέλθουν στην εργασία τους, την ίδια στιγμή που το ελληνικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως επί του νέου πακέτου λιτότητας, σχολιάζει η εφημερίδα.

Στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «L’ Echo», που δημοσιεύεται άρθρο υπό τον τίτλο «Το ”ναι” των Ελλήνων βουλευτών δεν θα είναι αρκετό», γίνεται αναφορά στο χθεσινό δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο Ευρωπαίος αξιωματούχος που βρίσκεται στο Μεξικό για τη συνάντηση των G20 δήλωσε ότι η αναμενόμενη ψήφιση του νέου προγράμματος λιτότητας δεν αρκεί για να σώσει την Ελλάδα.

Η εφημερίδα διερωτάται τι είδους μήνυμα εστάλη μέσω αυτής της πληροφορίας στους Έλληνες βουλευτές, αφού μέχρι τώρα η ψήφιση του νέου προγράμματος λιτότητας και του προϋπολογισμού για το έτος παρουσιάζονταν ως αναγκαίες συνθήκες για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης, χωρίς την οποία η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία.

Η εφημερίδα «Le Soir» στο άρθρο της με τίτλο «Εθνική απεργία για να αλλάξει γνώμη το Κοινοβούλιο», σημειώνει ότι η Ελλάδα διανύει μια εβδομάδα νέων κοινωνικών αναταράξεων, λόγω της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση των 151 νέων μέτρων λιτότητας από το ελληνικό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.