Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Νίκος Κοκκίνης σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου σε ότι αφορά τις οφειλόμενες υπερωρίες.

Ο διοικητής παραδέχεται τις οφειλές που υπάρχουν και τονίζει ότι το πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων δεν οφείλονται στη διοίκηση του νοσοκομείου,καθώς έχει αλλάξει ο τρόπος πληρωμής τους, αναφέρει το flashnews.gr.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του κ. Κοκκίνη στους εργαζόμενους:

«Αγαπητοί Εργαζόμενοι / Εργαζόμενες

Είναι αλήθεια ότι το νοσοκομείο σας οφείλει υπερωρίες κάποιων μηνών. Γνωρίζετε όμως ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν οφείλεται στη Διοίκηση καθώς από 1.1.2012 έχει αλλάξει ο τρόπος πληρωμής των υπερωριών – νυχτερινών – εξαιρέσιμων.

Τα ποσά αυτά κατατίθενται πλέον στις αρμόδιες ΥΔΕ μόνο μετά από αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και όχι της Διοίκησης του νοσοκομείου. Επίσης σας είναι γνωστό ότι όλα τα νοσοκομεία της Χώρας αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το θέμα αυτό αποτελεί καθημερινή έγνοια για τη Διοίκηση και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να επιλυθεί το ταχύτερο. Είμαι βέβαιος ότι έτσι θα γίνει.

Αγαπητοί συνεργάτες. Όλοι υπηρετούμε σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο που οι έννοιες της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της βοήθειας στο συνάνθρωπο έχουν μέγιστη αξία.Ιδιαίτερα τώρα, που κάθε πολίτης που προσέρχεται στο νοσοκομείο εκτός από τα πιθανά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μπορεί επιπλέον να έχει αγωνία, ανασφάλεια, πόνο και περιμένει από εμάς να είμαστε εδώ και δίπλα του. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι θέμα λίγου χρόνου για να πληρωθούν οι οφειλόμενες υπερωρίες σας».