Ταμίμι: Ήμουν 8 χρονών όταν συμμετείχα πρώτη φορά σε πορείες και διαδηλώσεις

Βραβεύτηκε στην Αθήνα η Παλαιστίνια που είχε χαστουκίσει Ισραηλινό στρατιώτη


ΕΛΛΑΔΑ
23:57
23/09/2018
Ταμίμι: Ήμουν 8 χρονών όταν συμμετείχα πρώτη φορά σε πορείες και διαδηλώσεις
49
loading

«Με την ενότητα του Παλαιστινιακού λαού, με την καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής, σίγουρα τότε θα πραγματοποιηθεί η νίκη κι η ελευθερία του παλαιστινιακού λαού μετά απ’ αυτά» επισήμανε, μεταξύ άλλων, η 17χρονη ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ. Και πρόσθεσε: «Σίγουρα η παγκόσμια στήριξη μάς βοηθά να πιέζουμε ειδικά το Ισραήλ, αυτό σημαίνει πολλά για τον παλαιστινιακό λαό και του ανεβάζει το ηθικό για να συνεχίσει».

Η 17χρονη έγινε παγκόσμιο σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης όταν χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη, καταδικάστηκε και πέρασε μερικούς μήνες στη φυλακή για την ενέργειά της αυτή.

Ερωτηθείσα για τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων που παραμένουν κλεισμένοι στις φυλακές, η Αχέντ Ταμίμι ανέφερε: «Υπάρχουν 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι που δίνουν τον δικό τους αγώνα στις φυλακές, ανάμεσά τους 350 μικρής ηλικίας. Παρόλο που είναι μέσα στις φυλακές προσπαθούν να μετατρέψουν τη φυλακή σε σχολείο. Προσπαθούν να ασχολούνται με το διάβασμα και την "αυτοεκπαίδευση'' τους και συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα στις φυλακές».

Παράλληλα η Αχέντ Ταμίμι αφού ευχαρίστησε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα της, ανέφερε: «Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η υποστήριξη μέχρι να ελευθερωθούν όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Κι ελπίζω να μην θεωρούν τον εαυτό τους μόνο υποστηρικτές προς εμάς, αλλά ελπίζω να θεωρούν τον εαυτό τους συνέταιρους προς εμάς μέχρι την απελευθέρωση».

Σε ερώτηση αν η συγκίνηση των υπόλοιπων λαών αρκεί για τον αγώνα που δίνουν και τι προσδοκά από τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης, σημείωσε: «Σίγουρα η συγκίνηση δεν αρκεί. Θέλουμε πράγματα που να πραγματοποιούνται. Να ενημερώνουν τους νέους γι' αυτά που γίνονται στην Παλαιστίνη. Να μοιράζονται μαζί μας όλα αυτά που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να φτάσουν την αλήθεια σε όλο τον κόσμο. Αυτό παρέχει μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό».

«Eίναι πολύ μεγάλη ευθύνη να αντιπροσωπεύεις ένα λαό που ζει κάτω από κατοχή, αλλά παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε τον αγώνα», συμπλήρωσε η 17χρονη ακτιβίστρια. «Ήμουν 8 χρονών όταν συμμετείχα πρώτη φορά σε πορείες και διαδηλώσεις. Για να ξεκινήσεις να συμμετέχεις από τόσο μικρή ηλικία σε πορείες και διαδηλώσεις είναι εξαιτίας της πίεσης της κατοχής. Για να απελευθερωθούμε από την κατοχή για να μην ζήσει η επόμενη γενιά αυτή την ταλαιπωρία, για να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο χωρίς φόβο», ανέφερε.

Κληθείσα να περιγράψει τις συνθήκες φυλάκισής της υπογράμμισε: «Είναι πολύ δύσκολη η μέρα μέσα στις φυλακές. Συνεχώς σκέφτεσαι την οικογένεια σου, αν είναι όλοι καλά. Τον περισσότερο χρόνο μου διάβαζα. Δεν μπορώ να φτάσω την εικόνα όσο κι αν περιγράψω τι συνέβαινε μέσα στις φυλακές, γιατί είσαι κλεισμένος μέσα σε έναν μικρό χώρο κι υπάρχουν κι άλλες τιμωρίες. Πάντα οι υπόλοιπες φυλακισμένες με εμψύχωναν. Προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι πολύ. Όταν καθόμουν μόνη μου προσπαθούσα να μιλάω με τις άλλες κοπέλες για να μην σκέφτομαι τι υπάρχει έξω από τη φυλακή, την ελευθερία. Κι έτσι προσπάθησα να αντιμετωπίσω τη φυλάκιση μου».

Επιπλέον, ερωτηθείσα ποιες είναι οι σκέψεις της για το μέλλον, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να συνεχίσω τις σπουδές μου για να υπερασπιστώ την υπόθεση μου σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει κάποιος από εμάς να θυσιαστεί για να μην υποφέρει η επόμενη γενιά».

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε κι ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο οποίος σημείωσε: «Δεν θα σταματήσουμε να συμμετάσχουμε στις παραστάσεις αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των 6.500 Παλαιστινίων κρατουμένων και προς την Αχέντ. Ο δρόμος για την αλληλεγγύη για τον παλαιστινιακό λαό είναι ακόμα πολύ μακρύς και χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη αλληλεγγύη γιατί η καθεμία πραγματοποιεί μια νίκη, όπως πέτυχε για την απελευθέρωση της Αχέντ. Κάθε πίεση προς την κατοχική κυβέρνηση φέρνει αποτέλεσμα».

«Θα συνεχίσουμε την πορεία της πάλης μας σε ο,τι αντιπροσώπευσε η Άχεντ Ταμίμι, την ειρήνη για όλους τους λαούς. Ο δρόμος προς αυτό τον στόχο είναι ξεκάθαρος. Τον τερματισμό αυτής της κατοχής, την ίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, γιατί δεν θα υπάρχει στην περιοχή ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα αν δεν πραγματοποιηθεί αυτό. Θέλουμε από εσάς να συνεχίσετε τον αγώνα σας, για μια Ελλάδα σταθερή. Ακόμα υπάρχει κατοχή και 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι, υπάρχει ρατσισμός, εποικισμός, καθημερινή καταστροφή και σκοτωμοί από μια εγκληματική κυβέρνηση, ενώ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την στήριξη στην Αχέντ Ταμίμι και στον Παλαιστινιακό λαό. Συνεχίζουμε τον δρόμο μαζί για την ανεξαρτησία των χωρών και την ελευθερία τους», κατέληξε ο κ. Τουμπάσι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

49
σχόλια
 1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1.1/4)Επειδή διαβάζω την Αγία Γραφή+ πιστεύω ότι ο Ιησούς Χριστός που ήταν Υιός Θεού που σταυρώθηκε για τις αμαρτίες και αναστήθηκε θέλω να σου πω ότι εμένα με ενδιαφέρει η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Ο Θεός είναι αλήθεια και δικαιοσύνη και θέλει όσοι πιστεύουν σε Αυτόν να εφαρμόζουμε την δικαιοσύνη Του χωρίς προσωποληψία και πονηριά. Πιστεύω πως όσοι αγαπούν τον παλαιστινιακό λαό πρέπει να τους πουν την αλήθεια και πως θα έχουν πραγματικά ειρήνη και ευημερία για αυτούς και τα παιδιά του. Και δεν πρέπει ούτε το ΚΚΕ , ούτε η ΚΝΕ ούτε κανένας νοήμονας άνθρωπος που θέλει το καλό και την ειρήνη των ανθρώπων δεν πρέπει να κρύβει την αλήθεια . Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον φίλο και συμπαθέστατο παλαιστινιακό λαό είναι οι φανατικοί μωαμεθανοί ηγέτες του. Ίσως κάποιος που ζει στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνει τι σημαντικό ρόλο παίζει στην ζωή των ανθρώπων αυτής της περιοχής η μωαμεθανική θρησκεία και πόσο πολύ επηρεάζει την ζωή των ανθρώπων εκεί. Το μίσος που έχουν οι μωαμεθανοί στην καρδιά τους προς τον καθένα που δεν είναι μωαμεθανός δεν μπορεί να το καταλάβει εύκολα κάποιος αν δεν το έχεις ζήσει. Αυτό το μίσος είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ειρήνη+δεν θα υπάρξει ποτέ.

 2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1.2/4)Αν οι Παλαιστίνιοι θέλουν να ζήσουν και να ευτυχίσουν +να προοδεύσουν πραγματικά πρέπει να αποκηρύξουν το μίσος, να διακηρύξουν ότι θέλουν να ζήσουν ειρηνικά και σε καλή γειτονία με ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο με το κράτος του Ισραήλ, να αναγνωρίσουν ότι το κράτος του Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπάρχει στην περιοχή και να είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο αλλά και να έχει ειρήνη στην γη του. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να καταδικάσουν οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας προς τους πολίτες του Ισραήλ. Αν γινόταν αυτό σήμερα τότε από αύριο θα υπήρχε ειρήνη στην περιοχή, το κράτος του Ισραήλ θα άφηνε ελεύθερους τους Παλαιστίνιους να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλο το Ισραήλ+ να εργάζονται και ο λαός Ισραήλ θα προόδευε και θα ευημερούσε όπως είναι τώρα ο λαός Ισραήλ.

 3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/4)Δεν θεωρώ ότι το κράτος του Ισραήλ είναι σωστό+δίκαιο σε όλα όσα κάνει. Όμως αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι+ακριβείς το κράτος του Ισραήλ είναι χιλιάδες φορές πιο δίκαιο +πιο φιλάνθρωπο από την ηγεσία των φανατικών μωαμεθανών που διοικούν τους Παλαιστίνιους. Γιατί οι φανατικοί μωαμεθανοί δεν θέλουν καθόλου ειρήνη με το Ισραήλ ούτε δέχονται να υπάρχουν δύο ανεξάρτητα κράτη που θα συνυπάρχουν όμορφα, ειρηνικά+ αγαπημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Δυστυχώς υπάρχει ένα σατανικό πνεύμα στους φανατικούς μωαμεθανούς (που αν δεν έχεις διαβάσει το κοράνι δεν μπορείς να καταλάβεις). Εμείς στην δύση νομίζουμε ότι όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται όπως εμείς. Ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί +θέλουν την ειρήνη+την πρόοδο των ανθρώπων +του λαού τους. Όμως με τους μωαμεθανούς δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι διεφθαρμένοι +φανατικοί μωαμεθανοί ηγέτες των Παλαιστινίων προτιμούν να έχουν το λαό να υποφέρει+να καλλιεργούν το μίσος για το Ισραήλ ακόμα+ στα μικρά παιδάκια προκειμένου να είναι αυτοί στην εξουσία.Ομως το συμφέρον του παλαιστινιακού λαού είναι να πετάξει έξω από την χώρα του όλους τους φανατικούς ηγέτες της Χαμάς+άλλων μωαμεθανικών οργανώσεων.Να κάνει ειρήνη με το Ισραήλ.Να χτίσουν μέτρα ειρήνης, φιλίας+ειρηνικής συνύπαρξης με το Ισραήλ.Τοτε ο παλαιστινιακός λαός θα αρχίσει να εργάζεται και να προοδεύει, αυτός+ τα παιδιά του.Τότε οι Παλαιστίνιοι θα καταλάβουν ότι τόσα χρόνια υπέφεραν όχι εξαιτίας του Ισραήλ αλλά εξαιτίας των δικών τους ηγετών+ αυτό δεν θέλουν να γίνει οι φανατικοί μωαμεθανοι.

 4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/4)Τότε θα γίνει ξεκάθαρο σε όλους τους Παλαιστίνιους ότι υπεύθυνοι για ότι περνούσαν μέχρι τώρα δεν ήταν το κακό Ισραήλ αλλά ο φανατισμός και εχθρότητα προς το Ισραήλ που καλλιεργούσαν οι δικοί του φανατικοί ηγέτες προς το Ισραήλ σε σημείο που να καλλιεργούν μίσος στις καρδιές των παιδιών για τους Ισραηλινούς και μάθαιναν ότι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος Παλαιστίνιος είναι να κάνει μια επίθεση αυτοκτονίας σε Ισραηλινούς και δεν πειράζει αν πεθάνει και ο ίδιος. Η Χαμάς έδιδε ισόβια σύνταξη σε όσους κάνανε επίθεση αυτοκτονίας ή στις οικογένειες τους+αυτό για να διατηρηθεί η έχθρα μεταξύ των δύο λαών+οι ίδιοι οι φανατικοί της Χαμάς στην εξουσία. Όλα αυτά εξηγούνται με το μίσος και το σατανικό πνεύμα που έχουν όσοι πιστεύουν στο κοράνι+παίρνουν στα σοβαρά τις διδασκαλίες του. Μόνος δρόμος η ειρήνη και η συμφιλίωση και για τους δύο λαούς.

 5. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (4/4)Τα γράφω όλα αυτά για να εξηγήσω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν το έχουν οι Ισραηλινοί αλλά οι φανατικοί και διεφθαρμένοι μωαμεθανοί ηγέτες της Χαμάς. Αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό και νομίζετε ότι ειρήνη θα έρθει αν το Ισραήλ σταματήσει να προστατεύει τα σύνορα του και την ασφάλεια των πολιτών του τότε είστε μακριά από την αλήθεια και την πραγματικότητα και σίγουρα δεν βοηθάτε τους Παλαιστίνιους να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα και να κάνουν τα σωστά βήματα για την ειρήνη στην χώρα τους αλλά και την πρόοδο και ανάπτυξη την δική τους και των παιδιών τους. Το συμφέρον των Παλαιστινίων είναι να πετάξουν έξω από την χώρα τους όλους τους φανατικούς μωαμεθανούς ηγέτες και να κάνουν ειρήνη και συνεργασία με το λαό Ισραήλ. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τους ίδιους. Το ΚΚΕ , η ΚΝΕ και κανένας νοήμονας άνθρωπος που θέλει την ειρήνη και την ευημερία των ανθρώπων να μην πέφτει στην παγίδα των φανατικών μωαμεθανών της Χαμάς πως για όλα φταίει το κακό Ισραήλ ενώ οι Παλαιστίνιοι είναι πάντα οι αθώοι και τα θύματα. Το Ισραήλ κάνει το λιγότερο που πρέπει να κάνει για να διατηρήσει την ύπαρξη του στην περιοχή. Οποιοσδήποτε άλλος λαός θα είχε εξαφανίσει και θα είχε εκδιώξει τελείως τους Παλαιστίνιους από την περιοχή αυτή, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της δημιουργίας του, με τα προβλήματα που δημιουργούν οι φανατικοί μωαμεθανοί στους άμαχους πολίτες του Ισραήλ. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

 6. avatar Anna Frak

  Γιατί πιστεύεις ότι τα διεθνή ΜΜΕ ενδιαφέρθηκαν τόσο για την υπόθεσή σου, την ίδια ώρα που πολλοί ακόμη ανήλικοι Παλαιστίνιοι κρατούνται από τις ισραηλινές αρχές;

  Σε αυτή την υπόθεση νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ανεπάρκεια από τα ΜΜΕ, και τα τοπικά και τα διεθνή. Για τα παιδιά-κρατούμενους θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη (κάλυψη). Πιστεύω ότι αν υπήρχαν πραγματικά διεθνείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις και πραγματικά ενδιαφέρονταν για τους ανθρώπους και όχι για τα δικά τους συμφέροντα, τότε αυτά τα παιδιά θα είχαν ήδη απελευθερωθεί από τη φυλακή εδώ και πολύ καιρό.

  Πόσα παιδιά από την Παλαιστίνη βρίσκονται τώρα στις ισραηλινές φυλακές;

  350 παιδιά.

 7. avatar Anna Frak

  Έχεις εμπλακεί στον παλαιστινιακό ακτιβισμό από πολύ μικρή ηλικία. Πιστεύεις ότι πλησιάζει ο καιρός, ίσως όχι αμέσως αλλά αρκετά σύντομα, για την παλαιστινιακή κοινωνία να αποδεχτεί μια γυναίκα ως ηγέτιδα στον αγώνα τους;

  Οπωσδήποτε πρέπει να αποδεχτούν ότι οι γυναίκες αποτελούν τη μισή κοινωνία που μεγαλώνει την άλλη μισή. Άρα, αν μια γυναίκα έχει συνείδηση και είναι μορφωμένη σχετικά με τον (παλαιστινιακό) σκοπό, και είναι ικανή να ηγηθεί, τότε θα μπορεί να μεγαλώσει μια γενιά που θα κατανοεί τον σωστά τον σκοπό και θα αντιστέκεται με τον σωστό τρόπο για να μας απαλλάξει από την κατοχή. Οπωσδήποτε, αν μια παλαιστίνια γυναίκα είναι αρκετά ικανή, θα μπορέσει να δημιουργήσει τη γενιά της απελευθέρωσης.

 8. avatar Βρείτε τις διαφορές: Ποια αντιστέκεται στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και ποια έχει κοινές αξίες μαζί του; 2

  Τι κοινές αξίες μπορεί να έχει η Καββαδία και η κυβέρνηση που στηρίζει με την Αχέντ Ταμίμι και τη δική της στάση ζωής; Το μόνο κοινό σε όλα αυτά είναι ο ιμπεριαλισμός. Η διαφορά είναι πως η Καββαδία (και η κάθε Καββαδία) τον στηρίζει, ενώ η Ταμίμι τον πολεμά με όποιον τρόπο μπορεί.

  Η μία φορά το αυτοκολλητάκι της ΚΝΕ με το σύνθημα για την απελευθέρωσή της (Free Ahed Tamimi). Η άλλη θα μπορούσε να φορά ένα αυτοκόλλητο του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και να τραγουδά μαζί με τον Κοτζιά και λοιπούς Νατοϊκούς “We are the world…”.

 9. avatar Βρείτε τις διαφορές: Ποια αντιστέκεται στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και ποια έχει κοινές αξίες μαζί του; 1

  Το φωτογραφικό στιγμιότυπο προέρχεται από την εκδήλωση στην πρεσβεία του κράτους της Παλαιστίνης, με την παρουσία της Αχέντ Ταμίμι. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτ Καββαδία, την χρησιμοποιεί ως διακοσμητικό στοιχείο για να φτιάξειτην πολιτική της λεζάντα. Ποζάρει δίπλα στο σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, δηλώνοντας χαρούμενη και συγκινημένη. Δε μας λέει όμως αν τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης που ενδεχομένως έβγαζε ήταν ανθρώπινα ή κροκοδείλια.

  Με τη 17χρονη Αχεντ Ταμιμι-συμβολο του παλαιστινιακου αγώνα-και τον πρέσβη Μαρουαν Τουμπασι. Χαρά και συγκίνηση… pic.twitter.com/3aMblPfp2f

  — anneta kavadia (@annetakavadia) 23 Σεπτεμβρίου 2018

  Αν ήξερε την πολιτική ιδιότητα της Καββαδία η Ταμίμι, ασφαλώς θα είχε αρκετά να της πει για τη στάση της κυβέρνησης που στηρίζει και τον Υπουργό Εξωτερικών της, Νίκο Κοτζιά, που μιλάει με περηφάνια για τις κοινές αξίες που έχουν η Ελλάδα και η Κύπρος με το Ισραήλ: δημοκρατία, ελευθερία κτλ, ενώ θα έπρεπε να πει “ΝΑΤΟ, ιμπεριαλισμός και κέρδη”.

 10. avatar Υποκρισία

  Η κοπέλα συμμετέχει σε Εθνικό Αγώνα ενώ το ΚΚΕ είναι διαχρονικός εχθρός όλων των αγώνων που έχουν ως σκοπό την ελευθερία των εθνών.

  1. avatar Απάντηση σε: Υποκρισία

   «Ελεύθεροι όλου του κόσμου ενωθείτε για να τερματίσουμε την εκμετάλλευση, τον καπιταλισμό»

  2. avatar πάτα το μηδέν

   τράβα πάνω στα βουνά, στις συνοικίες της Αθήνας, στην Κοκκινιάς το μπλόκο και της ηλεκτρικής την μάχη, στην Καισαριανή στα κάτω Πετράλωνα ή στην τελική ψάξε την ιστορία της γειτονιάς σου, του τετραγώνου σου και μάθε τι γινόταν οι Γερμανοί οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι δεν φύγαν επειδή τελείωσε η καλοκαιρινή σεζον, το βιβλιάριο της ασφάλιας που είχε ο παππούς σου δεν του το χάρισαν, οι κυκλάδες πέρα από την Μύκονο έχουν και την Μακρόνησο, το κτήριο του Άρειου Πάγου δεν χτίστηκε για αυτόν τον λόγο, οι Άγγλοι το 45 δεν κάναν τουρισμό

   1. avatar Ελληνοαμερικάνος

    Έτσι οπως τα λες να ξανανηξουν τα νησιά να σώθηκε η Ελλάς

  3. avatar Απάντηση σε: Υποκρισία

   Αχέντ Ταμίμι: Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνετε ..
   \"..Κλείνοντας, θέλω να πω ότι ερχόμαστε από τη γη της ειρήνης, από την Παλαιστίνη, η οποία ουδέποτε είχε ειρήνη. Εάν δεν υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη ποτέ στον κόσμο.

   Όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν το Ισραήλ, το στηρίζουν για τα καπιταλιστικά τους συμφέροντα και πρέπει να ενωθούμε όλοι ενάντια στην αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δεινών του κόσμου. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη».

   https://www.youtube.com/watch?v=Pi1tKpIRuY4

   όσο για το ΚΚΕ και τους εθνικούς άγονες, μάλλον δεν διαβάζεις, να σου θυμίσω μονό ένα ποιος μας απελευθεροσε από τους παππούδες σου

 11. avatar «Ο Παλαιστίνιος αρχίζει την αντίσταση από τη στιγμή που γεννιέται» 2

  Αυτούς τους οκτώ μήνες, την συντρόφεψε η διεθνής λαϊκή αλληλεγγύη, που εκφράστηκε και μέσα από τις πολύπλευρες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Αυτούς τους μήνες, η Ταμίμι έγινε τραγούδι, βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τεράστιο γκράφιτι στο τείχος - απαρτχάιντ που έχουν στήσει στη Δυτική Οχθη οι κατοχικές αρχές. Εγινε σύμβολο αγώνα και σύνθημα στα χείλη χιλιάδων νέων και εργατών σε όλο τον κόσμο.

  «Κάθε Παλαιστίνιος αρχίζει την αντίσταση από τη στιγμή που γεννιέται... Η δύναμη είναι με το λαό και ο λαός θα αποφασίσει το πεπρωμένο και το μέλλον του... Η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή», δήλωσε η Αχέντ μετά την απελευθέρωσή της στην πρώτη συνέντευξη Τύπου. Το μήνυμα αυτό, της μαχητικότητας και της αντίστασης, εκπέμπει στη νεολαία και η παρουσία της στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ.

 12. avatar «Ο Παλαιστίνιος αρχίζει την αντίσταση από τη στιγμή που γεννιέται» 1

  Ποια είναι η 17χρονη αγωνίστρια

  Τον περασμένο Δεκέμβρη η Αχέντ Ταμίμι από το χωριό Ναμπί Σάλεχ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, έμελλε να αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα από τα πιο νεαρά πρόσωπα της παλαιστινιακής αντίστασης στη βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής.

  Τότε συνελήφθη με αφορμή το διεθνή σάλο που προκάλεσε βίντεο με την ίδια να χαστουκίζει δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που είχαν προηγουμένως τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι 15χρονο ξάδελφό της. Η εικόνα της νεαρής να χτυπά τους πάνοπλους στρατιώτες έκανε αίσθηση και ήταν ράπισμα συνολικά στην ισραηλινή κατοχή.

  Από μικρό παιδί, βλέπει τις κατοχικές δυνάμεις να εμποδίζουν γονείς, γείτονες, φίλους να πάνε ελεύθερα στις δουλειές, στα χωράφια, στα σπίτια, τα παιδιά στα σχολεία. Βλέπει τους στρατιώτες να εισβάλλουν στα σπίτια του κόσμου άγρια μεσάνυχτα, να συλλαμβάνουν και να ανακρίνουν οικογένειες. Να γκρεμίζουν σπίτια και να κατεδαφίζουν σχολεία για να τιμωρήσουν όσους αντιστέκονται στην κατοχή. Να φυλακίζουν, να τραυματίζουν ή να σκοτώνουν παιδιά.

  Η καθημερινή εφιαλτική «ρουτίνα» της κατοχής εξηγεί γιατί η Αχέντ από τα 7 και 9 της χρόνια, έχει καταγραφεί να υψώνει τις γροθιές και να πασχίζει να σώσει γειτονόπουλα, ξαδέλφια, φίλους από τα χέρια Ισραηλινών στρατιωτών. Η ίδια αλλά και όλα τα μέλη της οικογένειάς της (ο μεγαλύτερος αδελφός της, Ουάεντ, βρίσκεται τώρα σε ισραηλινή φυλακή) έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα. Η ίδια και η μητέρα της έμειναν στη φυλακή επί οκτώ μήνες για ένα χαστούκι.

  1. avatar babis o flu

   Τι σχέση έχουν οι Έλληνες αριστεροί του κ@λου με την αγωνίστρια; Οι ρουβίκωνες, οι 17 Νοέμβρη οι μπαχαλάκηδες, οι συριζαίοι;

   1. avatar Απάντηση σε: babis o flu

    Βρες ποιοι είναι αριστεροί.
    ΣΥΡΙΖΑ με το ΝΑΤΟ, Αμερικάνους, Ισραήλ
    ΚΚΕ με τους Παλαιστίνιους

   2. avatar Απάντηση σε: babis o flu

    αυτοί που γράφεις έχεις δίκιο αλλά τι σχέσει έχουν με την αριστερά;

 13. avatar Αννα Φραγκ

  Ένα κοριτσάκι 17 χρονων βάζει τα γυαλιά όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά συνολικά σε αυτό το σύστημα!

 14. avatar ΔΣΕ 2

  Παρ’ όλα τα δεινά που περνά κάθε Παλαιστίνιος, κάθε μέρα, δεν αναγνωρίζει το εαυτό του ως θύμα, αλλά ως μαχητή για την ελευθερία και την υπόθεση. Πάντα λέμε ότι οι λαοί και ο λαός μας μπορεί να επιτύχει την αλλαγή και μπορεί να φέρει εις πέρας τον αγώνα του, για αυτό ελεύθεροι όλου του κόσμου ενωθείτε για να τερματίσουμε την εκμετάλλευση, τον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία και να τελειώσουμε τον ιμπεριαλισμό.

  Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη που μας δίνετε. Η στάση σας αυτή σημαίνει πολλά για εμάς και αυτή η στάση σας μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη για να επιστρέψω στην πατρίδα μου, στη χώρα μου και να συνεχίσω τον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία.

  Κλείνοντας, θέλω να πω ότι ερχόμαστε από τη γη της ειρήνης, από την Παλαιστίνη, η οποία ουδέποτε είχε ειρήνη. Εάν δεν υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη ποτέ στον κόσμο.

 15. avatar ΔΣΕ 1

  Εμφανώς συγκινημένη από τη θερμή αγωνιστική υποδοχή, την αυθόρμητη μαζική αληλεγγύη χιλιάδων κόσμου που νιώθουν δική τους υπόθεση τον αγώνα της Παλαιστίνης, με βλέμμα χαρούμενο, φωτεινό, γεμάτο θάρρος που απορρέει από την ανυπότακτη στάση ζωής της.

  Στο σύντομο χαιρετισμό της η Αχέντ Ταμίμι είπε τα εξής:

  “Καλωσορίζω όλους τους παρευρισκόμενους στο Φεστιβάλ. Σας ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη στήριξη στην παλαιστινιακή μας υπόθεση. Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη στάση ηθικής που μας δίνει πολλή δύναμη στον αγώνα μας.

  Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ το ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της δράσης του και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Πάντα λέμε εμείς ότι παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνετε, παρ’ όλα αυτά δεν σας θεωρούμε μόνο υποστηρικτές της υπόθεσής μας, αλλά συνεταίρους στον αγώνα και στην πάλη μας.

 16. avatar ΔΣΕ

  Αχέντ στη γλώσσα μου, έχεις το όνομα “Ελευθερία”…

 17. avatar ΔΣΕ

  Το φωτεινό, καθαρό βλέμμα της, που πηγάζει από την καθαρή στάση ζωής. Τα μαλλιά της που μοιάζουν να αγκαλιάζουν όλο τον κόσμο, όπως στο σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη, που της χάρισε ο Κουτσούμπας. Το αισιόδοξο χαμόγελο στο φακό, το σήμα της νίκης. Η δύναμη που αποπνέει η μορφή της, η έμπνευση που δίνει στον κόσμο το παράδειγμά της. Όλα αυτά περνούν μέσα από τις φωτογραφίες που έβγαλε η Filio Magenta με την Αχέντ Ταμίμι απ’ τη χτεσινή ημέρα και μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.
  [...]

 18. avatar ΔΣΕ

  6.500 πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ, αριθμός που δεν παραμένει σταθερός, λόγω και των νέων συλλήψεων που γίνονται συνεχώς, αλλά και για τα εκατοντάδες (350) παιδιά και εφήβους που προσπαθούν να μετατρέψουν τη φυλακή σε σχολείο, νικώντας κι αυτή τη μάχη από τις κατοχικές αρχές του Ισραήλ.

 19. avatar ΔΣΕ

  https://www.youtube.com/watch?v=69Jx70edC6w

  Στο χώρο του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» βρίσκεται η Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι, προσκεκλημένη της ΚΝΕ, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη σημερινή κορυφαία μέρα του.

  Στην είσοδο την υποδέχτηκε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλος και μαζί ξεκίνησαν να περιδιαβαίνουν τους χώρους του Φεστιβάλ. Εκεί βρίσκονται, με παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια, και συμπατριώτες της από τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών. Από τα μεγάφωνα γίνεται γνωστό σε όλους ότι είναι στο χώρο και όλο το Φεστιβάλ γεμίζει χειροκροτήματα. Εκείνη χαιρετά σεμνά τον κόσμο που τη χειροκροτεί καθώς περνάει από τους χώρους του Φεστιβάλ.

  Λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Κεντρική Σκηνή, η Αχέντ Ταμίμι συναντήθηκε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

 20. avatar ΔΣΕ

  Αχέντ Ταμίμι: Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνετε.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Pi1tKpIRuY4
  ...
  Παρ\' όλα τα δεινά που περνά κάθε Παλαιστίνιος, κάθε μέρα, δεν αναγνωρίζει το εαυτό του ως θύμα, αλλά ως μαχητή για την ελευθερία και την υπόθεση. Πάντα λέμε ότι οι λαοί και ο λαός μας μπορεί να επιτύχει την αλλαγή και μπορεί να φέρει εις πέρας τον αγώνα του, για αυτό ελεύθεροι όλου του κόσμου ενωθείτε για να τερματίσουμε την εκμετάλλευση, τον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία και να τελειώσουμε τον ιμπεριαλισμό.

  Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη που μας δίνετε. Η στάση σας αυτή σημαίνει πολλά για εμάς και αυτή η στάση σας μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη για να επιστρέψω στην πατρίδα μου, στη χώρα μου και να συνεχίσω τον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία.

  Κλείνοντας, θέλω να πω ότι ερχόμαστε από τη γη της ειρήνης, από την Παλαιστίνη, η οποία ουδέποτε είχε ειρήνη. Εάν δεν υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη ποτέ στον κόσμο.

  Όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν το Ισραήλ, το στηρίζουν για τα καπιταλιστικά τους συμφέροντα και πρέπει να ενωθούμε όλοι ενάντια στην αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δεινών του κόσμου. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει