Σε πλήρη εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα

Στην περιοχή καταφθάνουν και νέες ενισχύσεις της πυροσβεστικής


ΕΛΛΑΔΑ
17:14
18/07/2012
Σε πλήρη εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα
1
loading

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα δύο πύρινα μέτωπα στο 'Ανω Καστρίτσι και στην περιοχή από το Πλατάνι μέχρι τα Σελλά, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κώστας Δεσυνιώτης. Παράλληλα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, ότι το μέτωπο της φωτιάς στο Κάτω Καστρίτσι έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σημείωσε, ακόμα, ότι δεν έχει καταγραφεί, μέχρι στιγμής, κάποια καμμένη κατοικία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι, γεγονός που θα διευκολύνει το έργο της κατάσβεσης.

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε την ένταση των προσπαθειών εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων, ενώ τόνισε την ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα και συντονισμό, προκειμένου να είναι δυνατή η αντιμετώπιση κάθε πιθανής εξέλιξης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας .

Από τη δική του πλευρά, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να κρατηθούν με κάθε θυσία ανοιχτοί οι δρόμοι για την περίπτωση που θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές από κατοίκους.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, στην περιοχή επιχειρούν 55 οχήματα της Πυροσβεστικής, επίγειες δυνάμεις 150 πυροσβεστών, ενώ αναμένονταν και 14 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα από την ευρύτερη περιφέρεια. Παράλληλα, επιχειρούν από αέρος πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ έχουν τεθεί στη διάθεση της Πυροσβεστικής όλα τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του δήμου Πατρέων, του στρατού και των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ανάλογο εξοπλισμό.

Ακόμη στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ήδη διατεθεί άνδρες από Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού, ενώ αναμένονται βαρέα μηχανήματα και πυροσβεστικό όχημα του στρατού από το Ναύπλιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar john13

    Η ΜΙΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ....ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει