Ο κλάδος Προσκόπων Π.Ε.Αν.Αττικής το Σαββατοκύριακο 28-29 Απριλίου 2012 διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση Ενωμοτιών της Περιφέρειας.

Έναν ξεχωριστό θεσμό προσκοπικού παιχνιδιού και ανταλλαγής εμπειριών, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά το 2001. Φέτος 22 Ομάδες της Περιφέρειας, με 345 Πρόσκοπους χωρισμένους σε 57 Ενωμοτίες έπαιξαν στην επετειακή 10η Συνάντηση Ενωμοτιών η οποία πραγματοποιήθηκε στα Κανάκια Σαλαμίνας. Την εκδρομή υποστήριξαν με τις ικανότητές τους 80 Βαθμοφόροι!

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε είχε σαν σκοπό να γνωριστούν οι Ενωμοτίες της Περιφέρειας, να παίξουν και να γευτούν το Προσκοπικό παιχνίδι.

Μέσα από την εφαρμογή του κατ’ Ενωμοτίας συστήματος, οι Πρόσκοποι έλαβαν μέρος σε μεγάλα παιχνίδια σταθμών και στίβου περιπέτειας, σε παιχνίδια δράσης, σε αεροπροσκοπικές και ναυτοπροσκοπικές δραστηριότητες, περνώντας ένα διήμερο στη φύση παρέα με Προσκόπους από όλη την Ανατολική Αττική!

Οι παραπάνω δραστηριότητες της 10ης Συνάντησης Ενωμοτιών ήταν χωρισμένες στη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ και την ΘΑΛΑΣΣΑ, στοιχεία που χαρακτηρίζουν και το προσκοπικό πρόγραμμα.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα τα οποία έκαναν την νύχτα μέρα, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τα 10ατα γενέθλια των Ενωμοτιακών Συναντήσεων της Ανατολικής Αττικής.