Με επιθέσεις σε καταστήματα, καταλήψεις και «κλεφτοπόλεμο» με τα ΜΑΤ αντιδρούν οι αναρχικοί ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ζητώντας την άμεση μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού. Ταυτόχρονα προειδοποιούν για συνέχεια των κινητοποιήσεών τους κάνοντας μάλιστα λόγο για «ισοπέδωση της πόλης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση με αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο βρίσκεται στην 9η ημέρα απεργίας πείνας και στην 5η απεργίας δίψας, και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τις φυλακές Λάρισας.

Ο Γιαγτζόγλου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τις φυλακές Λάρισας καθώς  βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας για όγδοη ημέρα.

«Το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται υπό το καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας ήδη στο νοσοκομείο, σημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος του κρατουμένου, Φραγκίσκος Ραγκούσης και συμπλήρωσε: «Άμεσα πρέπει να γίνει αύριο η σύγκληση της ΚΕΜ. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για ένα νέο άνθρωπο. Δεν μπορεί αυτοί που τάχθηκαν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο».

Τελευταίο περιστατικό στις επιθέσεις που γίνονται είναι  η καταδρομική αγνώστων λίγο πριν απο τις 4 τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή.

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο έχουν κάνει από χτες το βράδυ οι αναρχικοί.

Σύμφωνα με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα, η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις κλιμακούμενες ενέργειες που γίνονται σε όλη τη χώρα ως ένδειξη συμπαράστασης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου που έχει προφυλακιστεί για την αποστολή των τρομοδεμάτων.

Η σχετικά ανακοίνωση:«Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ο σύντροφος σήμερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται. Ο Ντίνος διανύει την 8η ημέρα απεργίας πείνας και 4η ημέρα δίψας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προειδοποιούν πως αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους.

Δεν θα δεχθούμε κανέναν επιπλέον εμπαιγμό όσο αφορά τη σωματική ακεραιότητα του συντρόφου Προχωράμε σε κατάληψη και προειδοποιούμε ότι όσο περνάνε οι μέρες και χειροτερεύει η υγεία του συντρόφου, τόσο αυξάνεται η οργή μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται» σημειώνουν στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ως Συνέλευση κατειλημμένου Θόλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε ένδειξη αλληλεγγύης στον 29χρονο, στο γραφείο της καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνας Ζαραφωνίτου, η οποία, ωστόσο, την ώρα της επίθεσης απουσίαζε.

Κατάληψη για περίπου μία ώρα πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» από ομάδα αντιεξουσιαστών. Για αρκετή ώρα αντιεξουσιαστές μπλόκαραν χθες το βράδυ την εκδήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Χθες τα ξημερώματα στόχος έγιναν εμπορικά καταστήματα στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. Με ανάρτησή της, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα Αναρχικοί- Αναρχικές ανέλαβε την ευθύνη, συνδέοντας το γεγονός με την μεταγωγή του Γιαγτζόγλου.

Επίσης, άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ χθες το βράδυ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.