Καταβάλλονται 5,8 εκατ. ευρώ για πνευματικά δικαιώματα σε 6.182 δημιουργούς

Αποδέσμευσε τα χρήματα το ελληνικό Δημόσιο


ΕΛΛΑΔΑ
12:22
17/01/2018
Καταβάλλονται 5,8 εκατ. ευρώ για πνευματικά δικαιώματα σε 6.182 δημιουργούς
loading

Περισσότεροι από έξι χιλιάδες Έλληνες δημιουργοί και δικαιούχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό ύψους 5.888.310,19 ευρώ που θα καταβληθεί για τα πνευματικά δικαιώματα. Το ποσό αποδέσμευσε το ελληνικό Δημόσιο με απόφαση της Προσωρινής Επιτρόπου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το ποσό αυτό «εξοφλούνται τα δικαιώματα σε 6.182 Δικαιούχους/Έλληνες Δημιουργούς και 459 Δικαιούχοι, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων και Ξένων Εκδοτών και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης με συμβάσεις αλληλοεκπροσώπησης με την ΑΕΠΙ Α.Ε., λαμβάνουν Διανομή σε ποσοστό 45% επί του υπολοίπου άνω των 2.000 ευρώ της διανομής τους. Επίσης καλύπτεται το 100% του ΦΠΑ που αναλογεί στο σύνολο του εκκαθαρισμένου ποσού του κάθε Δικαιούχου, τόσο στο σύνολο της διανεμόμενων δικαιωμάτων του Β’ εξαμήνου 2017 όσο και του Α’ εξαμήνου 2017».

Η διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων της ΑΕΠΙ ΑΕ προς τους δικαιούχους της από τα χρήματα που αποδέσμευσε το ελληνικό Δημόσιο για το σκοπό αυτό έγινε ύστερα από την κυβερνητική πρωτοβουλία να καταστούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων ακατάσχετοι.

«Η απόφαση της Προσωρινής Επιτρόπου, ελήφθη στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης των μελών της ΑΕΠΙ Α.Ε., με σκοπό να ικανοποιηθούν όλοι οι δικαιούχοι της και οι ασθενέστεροι εξ αυτών» τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει ότι «η υπουργός Πολιτισμού επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τη βούληση της Κυβέρνησης να εξυγιανθεί ο χώρος του πνευματικού δικαιώματος στην Ελλάδα προς το συμφέρον τόσο των Δημιουργών όσο και των χρηστών και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις του ΥΠΠΟΑ προς την κατεύθυνση αυτή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει