Κομπίνα με οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα

Συνάπτουν συμβόλαιο μετά το ατύχημα - στο κόλπο και οι ασφαλιστές


ΕΛΛΑΔΑ
18:52
17/03/2012
Κομπίνα με οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα
22
loading

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί για την ασφαλιστική αγορά η κυκλοφορία ανασφάλιστων αυτοκινήτων στους δρόμους, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν παράνομα να μην ασφαλίσουν τα οχήματά τους και στη συνέχεια προχωρούν σε πλαστές εκχωρήσεις. Τι ακριβώς κάνουν;

Αφού τους συμβεί ένα ατύχημα, σπεύδουν σε ένα ασφαλιστικό πρακτορείο για να κάνουν συμβόλαιο και να ασφαλιστούν.

Στο συγκεκριμένο κόλπο συμμετέχουν, όπως είναι προφανές, και ασφαλιστές, οι οποίοι αποδέχονται να δηλωθεί το ατυχές συμβάν σε δεύτερο χρόνο, μετά δηλαδή από τη σύναψη του ασφαλιστηρίου, έτσι ώστε να εμφανίζονται ότι ήταν ήδη ασφαλισμένοι όταν σημειώθηκε το ατύχημα.

Στοιχεία από τις εταιρείες αποκαλύπτουν ότι το ποσοστό ζημιών εμφανίζεται υπερδιπλάσιο κατά τον πρώτο μήνα ασφάλισης ενός αυτοκινήτου, επιβεβαιώνοντας ότι η ασφάλιση επιστρατεύθηκε μεταγενέστερα σε μια προσπάθεια να επιδιωχθεί η αποζημίωση.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι στημένες ζημίες ή ακόμα και η πλαστογράφηση σημάτων αποτελούν επίσης μια συνήθη πρακτική των επιτηδείων, που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν τις εταιρείες.

Το φαινόμενο των στημένων ζημιών προϋποθέτει συνήθως την εμπλοκή αρκετών προσώπων, σε αντίθεση με τα πλαστά σήματα που μπορεί να προωθηθούν από ένα συγκεκριμένο ασφαλιστή, ο οποίος στη συνέχεια τα προωθεί απευθείας είτε σε πελάτες είτε σε άλλους συνεργάτες, χωρίς πολλές φορές ο εντοπισμός του υπαίτιου να είναι εύκολος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar qrfcaptain

  @ τοξότης
  Μάλλον ζείς εκτός πραγματικότητος σε αυτά τα θέματα.
  Ειναι πολύ ευκολο να γίνει σκηνοθεσία ατυχήματος με κάποιο αλλον δικό σου, οταν η ζημιά ειναι υπολογίσημη στο οχημα το ανασφάλιστο .
  Τροχαία αν καλέσεις σε οποιοδήποτε τροχαίο σε ρωτάνε αν εχει υπάρξει τραυματισμός.
  Αν δεν εχει υπάρξει δεν έρχονται.
  Σου λένε ανταλλάξτε τα στοιχεία σας και αλληλοσυμπληρώστε τα εντυπα του φιλικού διακανονισμού.
  ,Οταν το ατύχημα γίνει με κάποιον τρίτο, που αυτός ο τρίτος κοιτάζει πως θα εξασφαλιστεί απο ανασφάλιστο οχημα, τι γίνεται επίσης?.
  Μπορεί να του πεί ο ανασφάλιστος , οτι η δική σου ζημιά εσύ που εισαι ασφαλισμένος και δεν εφταιγες ¨η ειναι μικρότερη πληρώνεσαι ιδιωτικά, και αναλαμβάνεις την ευθύνη οτι εφταιγες εσύ και δεν μπλέκουμε.
  Και προκειμένου ο αλλος που την επαθε την ζημιά απο το να τρέχει στο ηδη φαληρισμένο επικουρικό κεφάλαιο για να πάρει εάν και πότε θα πάρει απο αυτό το ταμείο την αποζημίωσή του κοιτάζει την λύση που τον συμφέρει.
  Σήμερα ο χρόνος αναμονής ειναι πάνω απο δύο χρόνια και βάλε.
  Αλλη μεγάλη κομπίνα που ευτυχώς δεν γίνεται η δεν εχει την έξαρση που υπάρχει στην Αγγλία ειναι η κομπίνα του Κρας φορ κάς.
  Ανθρωποι που εχουν ενα αυτοκίνητο με μεικτή ασφάλεια που θέλουν να το ξεφορτωθούν και ανάγκη μετρητών, απευθύνονται σε σπεσιαλίστες τρακαρίσματος .
  Αυτοί αναλαμβάνουν να στο τρακάρουν με τέτοια τεχνική πρόκλησης μεγάλης ζημιάς ωστε να καταστεί μη επισκευάσιμο και να πληρωθεί η αξία του αυτοκινήτου.

 2. avatar toxoths

  όλα αυτά που γραονται είναι θεωρίες, τίποτα δεν γίνετε εκτός το να δηλβύει το ατύχημα σε μεταγενέστερη ημερομηνία
  αλλά δεν καταλαβαινβω γιατί να το κάνει ο ασφαλισμένος για τον ανασφάλιστο? καταρχάς κινδυνεύει να βρεθεί
  ότι φταίει και από πάνω! άρα πάντα φωνάζουμε την τροχαία και την φροντίδα ατυχήματος της δικής μας ετaiρειας και όλα παίρνουν το δρόμο τους.

 3. avatar mystery2009

  ΚΟΜΠΙΝΑ ΗΤΑΝ Η ΜΙΖΕΝΣ, ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ , ΤΑ SWAPS, ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ , ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ , ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΙΦΕΣ

 4. avatar mystery2009

  ΣΙΓΑ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

 5. avatar mancino

  και εμενα που με τρακαρανε επαθα 1000 ευρω ζημια και η ασφαλιστικη μου μου εδωσε 850 ευρω αν και ειχε υπογραψει ο εμπειρογνωμονας επειδη λεει πως δεν μου εκανε εκπτωση (πηρε αλλη τιμη απο τα ανταλλακτικα) ο τυπος που μου το επισκευασε (αντε μη τις[..] ) τις [..] ασφαλιστικες

 6. avatar ineth

  Γενικά θεωρ΄\'ω λάθος την υποχρέωση να ασφαλιζόμαστε σεε έναν ιδιοτιμό οργανισμό που όταν έρθει η ώρα να πληρώσει αυτά που πρέπει για το ατύχημα αρνήται και σε τρέχει στα δικαστήρια. να γίνει καλύτερα ένα επικουρικο ταμείο από τοςυ ίδιους ασφαλισμένους το οποίο να διαχειρίζεται ο στρατός και να το συνδέουν με τα τέλη κυκλοφορίας. παράλληλα να γίνεται κοπή απόδειξης για ότι έχει να κάνει με αυτόκίνητο η μοτοσυκλέτα (ανταλλακτικα βενζίνη κλπ) μόνο με τον αριθμό κυκλοφορίας που θα συνδέεται με το υπουργείο μεταφορών που θα ελέγχει αν το όχημα κινήτε νόμιμα και είναι ασφαλισμένο.

 7. avatar stevchrly

  καλά δεν ξέρουν ότι όσο πιέζουν τα πράγματα θα ψάχνουμε για λύσεις
  Η συνέχεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι το Ελληνικό Δημόσιο έτσι και τότε έτσι και τώρα θα επιβιώσουμε

 8. avatar laros

  Περνουν απο ΚΤΕΟ ανασφάλοστα αυτοκινητα ;
  Κυκλοφορουν χωρις ελεγχο ΚΤΕΟ αυτοκινητα ;
  Ποιοι ΔΕΝ κανουν την δουλεια τους ;

 9. avatar temeteron

  Παιδία στην Ελλάδα βρισκόμαστε μην το ψάχνετε!

 10. avatar χαρης

  ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΞΩΝΤΟΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΧ ΑΝ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣΤΑ ΙΧ

 11. avatar ΑΚΗΣ

  Μα καλά στην εποχή που ολα γίνονται ηλεκτρονικά δεν μπορεί να διαπιστωθεί ποιός παρανόμησε? Εκτός και εάν θέλουν οι ίδιες οι ασφαλιστικές να το καλύψουν αλλα δεν το νομίζω γιατί δεν τις συμφέρει. Επίσης δεν καταλαβαίνω πως τα βγάζουν μετά. Οταν γίνει το ατύχημα δεν ζητάς το συμβόλαιο ή το σήμα της ασφαλιστικής εταιρειας του άλλου? Εγώ πχ φωνάζω αμέσως την αστυνομία η οποία και ελέγχει αν είναι το αυτοκίνητο ασφαλισμένο.

  1. avatar chris

   Ο ανασφάλιστος δηλώνει ότι δεν έχει μαζί του το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, του κόβουν κλήση 500 ευρω, πηγαίνει στον ασφαλιστή του, του εκδίδει ένα συμβόλαιο με ημερομηνία προηγούμενης ημέρας, το επιδεικνύει στην τροχαία, του διαγράφουν την κλήση και πληρώνει ένα πρόστιμο αξίας 20 ευρώ απλά γιατι το ξέχασε στο σπίτι του. Έτσι γίνεται.

   1. avatar toxoths

    φίλε είμαι ασφαλιστής και καμία εταιρεία δεν εκδίδη ασφαλιστήριο ούτε την ίδια μέρα μετά της 12 το μεσημέρι. αυτά είναι στη φαντασία ορισμενβν.

  2. avatar mowgli.gr

   σπουδαία δουλειά kaneis

   1. avatar ΑΚΗΣ

    Ναί κύριε. Μπορεί για σένα να μην είναι σπουδαία δουλειά αλλα εμένα με κατοχυρώνει. Και όχι μόνο για ανασφάλιστους αλλα και για μερικούς έξυπνους που φταίνε και μετα θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση και να πουν οτι φταίει ο άλλος. Η κίνηση του να καλέσει κανείς την αστυνομία προβλέπεται απο τον ΚΟΚ και τον νόμο. Γιατί φυσικά αν δεν προβλεπόταν δεν θα ερχόντουσαν. Με κατοχυρώνει γιατί γράφεται το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων και μετά είμαι ήσυχος οτι θα αποζημιωθώ. Δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημά σου?

 12. avatar Stilitis

  Τις κακόμοιρες τις ασφαλιστικές... Όταν όμως οι ίδιες επιστρατεύουν ανύπαρκτες έως χυδαίες δικαιολογίες για να αποφύγουν να σου δώσουν την αποζημίωση που δικαιούσαι (μιλάω εκ πείρας) είναι καλά;

 13. avatar gregori77

  και που εισαι ακομα,,,,,,εεε να πληρωσουν και οι ασφαλιστες λιγο μα δεν πειραζει.

  1. avatar Δημήτρης

   Εμείς την πληρώνουμε με αυξήσεις.

  2. avatar chris

   Μα δεν θα πληρώσουν. Θα ζητήσουν το προηγούμενο ασφαλιστικό συμβόλαιο ποτε έληξε και ποτε σύναψες το νέο που καλύπτει την ζημιά, θα σε αμφισβητήσουν και δεν θα πάρεις μία. Το θέμα είναι τι γίνεται με το πλαστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που νομίζεις ότι είσαι ασφαλισμένος και απλά ο ασφαλιστής σου έβαλε στην τσέπη του τα ασφαλιστρα και εσύ κυκλοφορείς και ¨οπλοφορείς¨ χωρίς να έχεις ιδέα τι παίζει πίσω απο την πλάτη σου.

 14. avatar qrfcaptain

  @ ρακούν
  Σοβαρά Κυρία μου?
  Απο το φαληρισμένο επικουρικό ταμείο θα τα πάρεις?
  Και στο περίμενε να πάρεις σειρα για να πληρωθείς μετά απο δύο χρόνια?
  Απο τώρα και για μετά απο δύο χρόνια αμφιβάλω αν θα υπάρχουν λεφτά και δεν εχει καταρρεύσει το επικουρικό.
  Συμπληρωματικά διαβάστε και την απάντησή μου στον Τοξότης.
  Επ΄ευκαιρία αυτά που παραθέτω ειναι λύσεις ανάγκης αν μπλέξεις σε ατύχημα με ανασφάλιστο οχημα, που κοιτάζεις πρώτα απ΄ολα να ερθεις σε συμβιβασμό με τον ανασφάλιστο, και οχι οτι επικροτώ η επιβραβεύω τους ανασφάλιστους.
  Η καλίτερη πάντως αποψή μου και πρότασή μου ειναι να πληρώνουμε ενα ελάχιστο ακόμα ασφάλιστρο στα συμβόλαιά μας με την ασφαλιστική, για κάλυψη \" ζημιες απο ανασφάλιστο οχημα\" και Νομική προστασία.
  Να μην τρέχεις καθόλου, αλλά να πληρωθείς απο την δική σου ασφαλιστική και να δώσεις εντολή στους δικηγόρους της ασφαλιστικής σου χωρίς καμμιά δαπάνη σου να αναλάβουν να τον τρέχουνε και να τον ....ξεσκίσουν.

 15. avatar rakoun

  έχει δίκιο ο απόστολος. Την ζημιά την πληρώνει το επικουρικό.

 16. avatar dfotop

  και την ζημιά σου πώς την έφτιαξες? την πλήρωσες από την τσέπη σου?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει