Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα νεφώσεις, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κρύο.

Συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος έδειξε στις 9 το πρωί -2 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα και στα Γρεβενά, -1 στη Φλώρινα, -5 στο Νευροκόπι, 3 στη Θεσσαλονίκη και 4 στην Αλεξανδρούπολη.

Στα ορεινά του νομού Γρεβενών εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περισσότεροι από 35 οικισμοί, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, που έθεσαν εκτός λειτουργίας το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Κλειστοί λόγω χιονόπτωσης και παγετού είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Νεοχωρίου – Βαρβάρας και Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, στην ορεινή Χαλκιδική, καθώς και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ιερισσού.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Πέλλας, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής, των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Ροδόπης, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.