Για δύο μέρες θα χαρούμε τον ήλιο και τις θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν, αφού από την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει ξανά, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας. Ο υδράργυρος θα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα έως και το Σάββατο.

Τοπικές βροχές και χιονόνερο προβλέπει η ΕΜΥ για τα βόρεια της χώρας την Τετάρτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά και τα βόρεια.

Περαιτέρω πτώση αναμένεται την Πέμπτη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Σταδιακή ύφεση αναμένεται από το απόγευμα και τα βορειοδυτικά. H θερμοκρασία σε πτώση.

Την Παρασκευή οι βροχές θα συνεχιστούν στις νότιες νησιωτικές περιοχές και εκεί όμως αναμένεται γρήγορη βελτίωση. Χιονοπτώσεις προβλέπονται για τα ορεινά και ημιορεινά -και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές- της βόρειας χώρας.

Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί ο υδράργυρος και το Σάββατο, με παγετό τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.