Στην απαντητική επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη η γερμανική εταιρεία φέρεται να παραπέμπει στους «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου των μαύρων ταμείων και στις διωκτικές αρχές της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Ο υπουργός ζητούσε από τη γερμανική εταιρεία να συνεργαστεί στη διερεύνηση της υπόθεσης κάτι που η ίδια δεν αρνήθηκε αν και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλο ερευνητικό υλικό που αφορά στην Ελλάδα και θα μπορούσε η εταιρεία να παράσχει στην εξεταστική επιτροπή.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens AG, Πέτερ Σόλμσεν, αναφέρει επίσης ότι η Siemens θα επικοινωνήσει με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων -Σίκατσεκ, Κούτσενροϊτερ και Χριστοφοράκο- ώστε να έλθουν σε επαφή με τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία.
Σε περίπτωση δε που αυτοί αρνηθούν η Siemens θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο για να τους υποχρεώσει να συνεργαστούν.

Επιπλέον ο πρόεδρος του γερμανικού κολοσσού προτείνει στην επιτροπή να επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές της Γερμανίας και των ΗΠΑ και να ζητήσει τα όποια στοιχεία συνδέονται με την έρευνα στην Ελλάδα. Σύμφωνα τέλος με την επιστολή η Siemens τελικά δεν θα προβάλει ένσταση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών.

Στην Ελλάδα, αν και υπήρξαν εντάσεις σχετικά με την περιβόητη λίστα των υπουργών για τους οποίους ζητείται άρση του τραπεζικού απορρήτου μάλλον ως το τέλος της ημέρας θα ανακοινωθεί η πλήρης λίστα με τα ονόματα.