Κινητοποιήσεις για τη μείωση των συντάξεων, την περιστολή των κοινωνικών παροχών και τη συρρίκνωση του εθνικού συστήματος δημόσιας υγείας, προανήγγειλε η συντονιστική επιτροπή αγώνα συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΤΑ και συνεργαζόμενων ομοσπονδιών σε συνέντευξη της στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 8.30 το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από το ΙΚΑ Νεάπολης, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη γιατρών και προσωπικού και τις ελλειπείς υποδομές.

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης, μαζί με αντιπροσωπείες συνταξιούχων από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου θα συγκεντρωθούν έξω από το ΑΧΕΠΑ και θα μπλοκάρουν τη λειτουργία των ταμείων, όπου καταβάλλεται το παράβολο των εξετάσεων.

Οι συνταξιούχοι χαρακτήρισαν «εκβιαστικό» το δημοψήφισμα για το ευρώ, ζήτησαν «ανατροπή αυτής της πολιτικής» και κάλεσαν τους πολίτες οργανωμένα να αρνηθούν να πληρώσουν τα «χαράτσια» της έκτακτης εισφοράς και του τέλους δομημένης επιφάνειας.