Οικίσκοι αντί για σκηνές στη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα

Ελλείψεις σε θέρμανση και πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια στις δομές


ΕΛΛΑΔΑ
17:24
02/12/2016
Οικίσκοι αντί για σκηνές στη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα
5
loading

Η τοποθέτηση 20 οικίσκων, συνολικής χωρητικότητας 200 ατόμων, ξεκίνησε σήμερα και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, 100 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού θα μετακινηθούν σήμερα σε ξενοδοχείο της περιοχής, έπειτα από συνεργασία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με χρηματοδότηση της DG ECHO. Τα υπόλοιπα 100 ευάλωτα άτομα που φιλοξενούνται στη δομή αναμένεται να μεταφερθούν και αυτά σε ξενοδοχεία, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σήμερα τοποθετήθηκαν και θερμαντικά σώματα στις σκηνές των προσφύγων. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου, για τη στέγαση των υπολοίπων προσφύγων (συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου φιλοξενούνται στη δομή 858 άτομα) θα τοποθετούνται 20 οικίσκοι την εβδομάδα, προκειμένου να αντικαταστήσουν όλες τις σκηνές.

Χθες, προηγήθηκε διαμαρτυρία των προσφύγων που διαμένουν στη δομή για τις συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Οι πρόσφυγες έστησαν σκηνές έξω από τη δομή και ζήτησαν τη βελτίωση των συνθηκών για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το κρύο.

Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων: Ανεπαίσθητες βελτιώσεις στις δομές

Για ανεπαίσθητες βελτιώσεις στις δομές φιλοξενίας και ελλείψεις σε θέρμανση, πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια και ασφαλείς χώρους για τις ευάλωτες ομάδες κάνει λόγο το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

«Το κρύο, η βροχή και ο επερχόμενος χιονιάς βυθίζει στην απελπισία τον προσφυγικό πληθυσμό που έχει φτάσει στα όριά του. Άνθρωποι με προβλήματα υγείας, χρόνια και μη, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένοι που επέζησαν του δύσκολου οδοιπορικού προς τη Δύση, αναγκάζονται τώρα να επιζήσουν και του χειμώνα σε μία δυτική χώρα. Σε μία ευρωπαϊκή χώρα», επισημαίνει το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, σε σχετική ανακοίνωσή του.

Επίσης, αναφέρει ότι «χιλιάδες άνθρωποι κυκλοφορούν χωρίς χαρτιά και αρκετοί συλλαμβάνονται από την αστυνομία. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση όσων προσπαθούν να αιτηθούν άσυλο και δεν τα καταφέρνουν λόγω διοικητικών αδυναμιών. Είναι απαράδεκτο, όμως, οι αδυναμίες της διοίκησης, αιτιολογημένες ή μη, να εκθέτουν σε κινδύνους και τραυματικές διαδικασίες ανθρώπους που δικαιούνται την προστασίας μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Κωνσταντίνος.μ

  νόστιμα αστεία, με τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι, μπράβο παιδιά

  1. avatar Τι μας λες!

   Μήπως τους είχαμε καλέσει για να τους φιλοξενήσουμε; Ας γυρίσουν πίσω στις ανέσεις τους και ας μας αφήσουν κι εμάς να τα βολέψουμε όπως όπως. Επίσης Κωστή μου αν θες μπορείς να πας μαζί τους.

 2. avatar A.G

  Που θα πάει,θα περάσει ο καιρός να φύγουν οι άχρηστοι πού μας κυβερνουν

 3. avatar Καλά να πάθουμε

  Είχανε aircondition στο Αφγανιστάν;

 4. avatar ΞΕΨΥΡΕΙΣΜΕΝΟΣ

  ΠΛΕΡΩΩΝΕΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΕΛΛΗΝΑΑΑ!!!ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΛΕΡΩΝΕΙΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ & ΞΕ ΝΟΥΣ ΣΚΕΡΒΕΛΕΔΕΕΣ!!!ΜΕΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ & ΚΕΙΝΟ & Τ'ΑΛΛΟ, ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝ'ΕΤΣΙ & ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει