Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας αλλά και να εντοπιστούν προϊόντα μη ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση .

Ελεγκτές τροφίμων της περιφερειακής ενότητας Πειραιά κατά τη διάρκεια κτηνιατρικού ελέγχου στα διόδια της Ελευσίνας, εντόπισαν και δέσμευσαν από δύο φορτηγά αυτοκίνητα 200 καρτέλες με 6000 αυγά, λόγω ελλιπών σημάνσεων ως προς τον αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου και 25 ξύλινα βαρέλια με τυρί φέτα Π.Ο.Π. συνολικού βάρους 1750 κιλών, λόγω μη τήρησης της ψυκτικής αλυσίδας, ελλιπών σημάνσεων και μεταφοράς σε ακατάλληλο όχημα.

Επίσης από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους εντοπίστηκε βαφή αυγών, που διαπιστώθηκε ότι ήταν «μη ασφαλές προϊόν».

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Πειραιά πρόκειται για τη βαφή αυγών σε μορφή βαμμένων νημάτων, που διαθέτει στην αγορά η εταιρεία DELFINO INTERNATIONAL. Οι αρχές ζήτησαν την άμεση απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση ενώ οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν.

Τέλος σε μεζεδοπωλείο του Πειραιά, οι ελεγκτές κατάσχεσαν 18 κιλά κατεψυγμένο κιμά και 2 κιλά γαρίδες, τρόφιμα ακατάλληλα για κατανάλωση, τα οποία αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.