Στην τελική ευθεία προς την παναγροτική και πανεργατική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου, προσανατολίζονται οι αγροτικοί σύλλογοι της Κέρκυρας που δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και να παραστούν στο κάλεσμα που απηύθυνε το ΠΑΜΕ για την Πέμπτη στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Σαρόκο, της πόλης της Κέρκυρας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ στην Κέρκυρα Βασίλης Αρμενιάκος, «οι αγρότες της Κέρκυρας αυτή τη φορά θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, δίνοντας ένα βροντερό παρόν στις κινητοποιήσεις». «Οι αγρότες», συνέχισε, «θα παραμείνουν ανυποχώρητοι στα μπλόκα και στις κινητοποιήσεις τους μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει το προτεινόμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό».

Στο αγροτικό συλλαλητήριο της Κέρκυρας, σύμφωνα με τον κ. Αρμενιάκο, αναμένεται να συμμετέχουν και οι τρεις αγροτικοί σύλλογοι του νομού, του Αη-Μαθιά, του Βαλανειού και των Γιαννάδων , που συντονίζονται με το πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών της Νίκαιας.