Με ένα από τα κορυφαία εργαστήρια στον κόσμο, με έμφαση στη βασική έρευνα και την καινοτομία, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας «CERN», υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το ερευνητικό κέντρο CERN είναι διεθνής οργανισμός (στα ιδρυτικά μέλη του οποίου ανήκει και η Ελλάδα, από το 1954) και θεωρείται το κορυφαίο διεθνώς ερευνητικό κέντρο στον τομέα της σωματιδιακής φυσικής και το μεγαλύτερο (σε έκταση). Το CERN αναπτύσσει συνεργασίες καθαρά επιστημονικού χαρακτήρα με επιστημονικά ινστιτούτα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, τα δύο ιδρύματα θα αναπτύξουν συνέργειες σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερα στις τεχνολογίες των επιταχυντών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις ερευνητών μεταξύ των δύο φορέων.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας, θα ξεκινήσουν συνεργασία στους τομείς που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ασφαλούς πλατφόρμας υποβολής και αξιολόγησης ερευνητικών προτάσεων, συνεργασία στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης για φυσική νετρίνων, ιατρικές εφαρμογές με έμφαση στη θεραπεία πρωτονίων και στην επεξεργασία εικόνας και, τέλος, δράσεις διάχυσης αποτελεσμάτων έρευνας στην Πελοπόννησο.