Με στόχο την επίλυση προβλημάτων και την ενεργοποίηση των μηχανισμών των μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων ώστε να υπάρξει καλύτερος δυνατός συντονισμός για την πάταξη της διαφθοράς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης καθώς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν τα ανοικτά διοικητικά και νομικά θέματα, καθώς και η έλλειψη προσωπικού. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, προς την επίλυση των όποιων προβλημάτων, ενώ έδωσε και σαφείς οδηγίες προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί των μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων. Επιπλέον, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι θα παρασχεθεί η απαραίτητη πολιτική κάλυψη για την προστασία των υπαλλήλων των μονάδων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και για τη λήψη μέτρων προκειμένου να εμπεδωθεί η πρακτική του εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και τα στελέχη της.

Τέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε την σπουδαιότητα και τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση, καθώς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στο ρόλο και το έργο των μονάδων εσωτερικού ελέγχου, σημειώνοντας ότι αποτελούν βασικούς σύμμαχους και συνεργάτες στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.