Την αντίθεσή του με την επιβολή του φόρου κατανάλωσης στο κρασί εκφράζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με μήνυμά του στο Facebook.

Όπως σημειώνει, «προφανώς οι εμπνευστές του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, δεν έχουν αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλούν στην ελληνική παραγωγή και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων που ασχολούνται με αυτό. Επειδή πολλοί αντιμετωπίζουν το θέμα με τη λογική “βρε αδερφέ θα ακριβύνει λίγο το μπουκάλι”, πρέπει να τους πούμε ότι εδώ, στην Στερεά Ελλάδα, από την παραγωγή του κρασιού ζουν οικογένειες, κινείται η αγορά και γίνονται εξαγωγές. Είναι, αν μη τι άλλο, αφελείς αυτοί που δεν βλέπουν ότι πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική παραγωγή, τα δικά μας προϊόντα που είναι περιζήτητα σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Μπακογιάννης απευθύνει «έκκληση στο όνομα όλων των παραγωγών της Στερεάς Ελλάδας, να αναλογιστούν οι αρμόδιοι υπουργοί το κόστος της απόφασής τους και να αναλάβουν την ευθύνη στο ενδεχόμενο άλλο ένα ελληνικό προϊόν να καταστεί μη ανταγωνιστικό».

bakoyannis