Την ελπίδα να καταστεί το λιμάνι της Πάτρας, λιμάνι αφετηρίας κρουαζιερόπλοιων, εξέφρασαν σήμερα εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal», που ελλιμενίστηκε στο βόρειο λιμάνι της πόλης.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες στην πόλη, σε δηλώσεις που έκανε τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο τουρισμός είναι κάτι που ενώνει λαούς, δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούμε και θα πρέπει να είναι ωφέλιμο για τους ανθρώπους».

Ακόμη, ανέφερε ότι «ο επισκέπτης θα πρέπει να μπορεί να βρει τον πλούτο που έχει αυτή πόλη και τον οποίο έπειτα από τόσα χρόνια και τόσο πακτωλό χρημάτων που έπεσε, θα έπρεπε, αντί να του δείχνουμε κατεστραμμένα κτίρια και χώρους, να του δείχνουμε την Πάτρα όπως πρέπει, γιατί είναι πανέμορφη».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Αγγελόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, σημειώνοντας ότι η περιφέρεια στηρίζει την πρωτοβουλία, ώστε να καταστεί το λιμάνι σταθμός των κρουαζιερόπλοιων, και εκφράζοντας την ελπίδα ότι η προσπάθεια αυτή μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, τόνισε ότι «η προσπάθεια αυτή, δεν θα πρέπει να είναι σημειακή, αλλά διαχρονική».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ανέφερε ότι το παλιό λιμάνι διαθέτει όλες εκείνες της υποδομές ώστε να συμπεριληφθεί στο χάρτη των λιμανιών αναχώρησης των κρουαζιερόπλοιων. Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι 500 γερμανοί τουρίστες, επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, επισκέφθηκαν σήμερα της αγορά της πόλης.

Ιδιαίτερη ημέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Κώστας Πλατυκώστας, ο οποίος ανέφερε ότι τόσο ο ελλιμενισμός κρουαζιερόπλοιων, όσο και γιοτ, μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.