Με την παράσταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ) «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» ανοίγει απόψε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Χανίων για το καλοκαίρι 2011.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι εναρμονισμένο με την οικονομική συγκυρία, ωστόσο το επίπεδο θα είναι υψηλό όπως τόνισε και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης.

Όπως είπε , «οι εκδηλώσεις που θα γίνουν θα αφορούν και τα δημοτικά διαμερίσματα των πρώην δήμων».

Πολλές από τις εκδηλώσεις θα είναι χωρίς εισιτήριο ενώ έχει ληφθεί και μέριμνα για την χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων και όπως είπε η πρόεδρος της πολιτιστικής επιχείρησης του δήμου Νάνση Αγγελάκη «για πρώτη φορά θα διατεθούν δωρεάν εισιτήρια σε ιδρύματα και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου που θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις από την επόμενη χρονιά θα αλλάξει μορφή, ωστόσο για τις ανάγκες των φετινών εκδηλώσεων έγινε ανακαίνιση των κερκίδων. Η είσοδος των θεατών θα γίνεται μόνο από την βόρεια είσοδο.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει 6 θεατρικές παιδικές παραστάσεις, 16 θεατρικές, 11 συναυλίες, 3 παραστάσεις χορού και τέσσερις παραδοσιακές βραδιές.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 6 Σεπτεμβρίου.