Μπάρες κολύμβησης για ΑμεΑ σε Ανάβυσσο και Λαγονήσι

Κάθισμα σε ράγες σταθερής τροχιάς κινούνται μέσα και έξω από το νερό


ΕΛΛΑΔΑ
10:24
12/06/2015
Μπάρες κολύμβησης για ΑμεΑ σε Ανάβυσσο και Λαγονήσι
3
loading

Την απρόσκοπτη πρόσβασή των Ατόμων με Αναπηρία στην παραλία Αλυκές στην Ανάβυσσο και Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής με δύο ηλεκτροκίνητες ράμπες κολύμβησης.

Οι ράμπες τοποθετήθηκαν μετά από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνας Θανοπούλου και του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη.

Το σύστημα SEATRAC είναι πρωτοποριακό, έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ολιστικές παραλίες προσβάσιμος τουρισμός», προχωράει στην τοποθέτηση και άλλων εννέα SEΑTRAC, στην αναβάθμιση των πακέτων SEATRAC, και στην προβολή και διαφήμιση της δράσης στις συγκεκριμένες παραλίες με την οργάνωση τοπικών εκδηλώσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Θωμάς Τ.

  Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο έξυπνο θεωρείται αυτό το τερατούργημα, που στη προσπάθεια να εξυπηρετήσει ελάχιστους ανήμπορους συμπολίτες μας (που αναρωτιέμαι αν θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι την ακτή) δημιουργεί εμφανείς κινδύνους και εμπόδια για όλους τους υπόλοιπους, εντός κι εκτός νερού. Κόβει την παραλία στα δύο και τα κομμάτια εντός του νερού δεν είναι ορατά (φανταστείτε τα με έντονο κυματισμό). Καμία αδειοδότηση δεν απαιτείται για αυτήν την ανοησία; μήπως θα έπρεπε;

  1. avatar AMEA

   Κύριε Θωμά, Σου εύχομαι να μην μάθεις αυτοπροσώπως τι θα πει να είσαι ΑΜΕΑ στην Ελλάδα. ΑΜΕΑ

  2. avatar Θ. Κ.

   Φιλαράκι, όταν θα έχεις δικό σου νέο άνθρωπο (πχ γιο ή κόρη - και μακάρι να μην τύχει) σε καρότσι, και κάποιος σαχλας ενοχληθεί που \"κόβεται στα δύο η παραλία\", αλλά στην ουσία το λέει γιατί μειώνεται ο χώρος που έχει να σπάσει τα νεύρα του κόσμου με τις ρακέτες του, τότε λοιπόν θυμήσου τι έγραψες...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει