Μετά τη λίστα των 350 και πλέον ασθενών που αναμένουν να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Βόλου, μετά τη μετακίνηση της μοναδικής παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής στο νοσοκομείο Λαμίας, από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις εργαζομένων και νοσηλευτών από όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς λήγουν οι οχτάμηνες συμβάσεις των 54 εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αλλά και οι κάτοικοι της περιφέρειας είναι αναστατωμένοι με τις εξελίξεις και ο φόβος πως τα Κέντρα Υγείας θα ερημώσουν ολοένα αυξάνεται.

Η απόφαση της μετακίνησης των 54 εργαζομένων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλα τα Κέντρα Υγείας. «Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να μετακινηθούν χωρίς να ερωτηθούν. Αν και είναι νόμιμη η μετακίνησή τους, δεν είναι ηθική. Την Τρίτη θα κατατεθεί σχετικό έγγραφο στο διοικητή του νοσοκομείου Βόλου, ενώ θα επιδιώξουμε ως Σύλλογος μία συνάντηση μαζί του για να του εκθέσουμε το ζήτημα» υπογράμμισε η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Νέλλη Χονδρογιάννη.

Πηγή: taxydromos.gr