Σε ανεξέλεγκτες χωματερές ρίχνει ξανά τα σκουπίδια της η Κερατέα, την ώρα που εμμένει στις αντιδράσεις για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή. Κανένα ίχνος εισόδου απορριματοφόρων από το Δήμο Λαυρεωτικής (στον οποίο ανήκει η Κερατέα) δεν υπάρχει στον ΧΥΤΑ Φυλής, από τις 19 Μαρτίου έως σήμερα, ενώ ο Δήμος Σαρωνικού στέλνει ένα απορριματοφόρο ανά τρεις ημέρες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Νέων», από το γεγονός αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι επέστρεψαν στη λύση των παράνομων χωματερών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Δήμος Λαυρεωτικής έκανε αυτή την επιλογή με το επιχείρημα ότι ο χώρος στη Φυλή είναι… μακριά. Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν το γεγονός κάνοντας λόγο για «αθλιότητα».

Στην κυβέρνηση εμφανίζονται κατηγορηματικοί ως προς την αναγκαιότητα δημιουργίας του ΧΥΤΥ στην Κερατέα και για το λόγο αυτό επιδιώκεται καλύτερος συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων, ώστε να διασφαλιστεί η άμεση έναρξη των εργασιών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.