Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Φωτιά στο Μαρκόπουλο στη θέση Πάτημα εκδηλώθηκε σε χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, κινητοποιώντας άμεσα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή Μεσογαίας.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για το συμβάν λίγο πριν από τις 21:40, με το Κέντρο Επιχειρήσεων να κινητοποιεί άμεσα ισχυρές δυνάμεις. Στο σημείο αναπτύχθηκαν 65 πυροσβέστες, τέσσερις πεζοπόρες ομάδες της 1ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, καθώς και 15 πυροσβεστικά οχήματα.

Στην επιχείρηση συνέβαλαν ακόμη υδροφόρες των δήμων Μαρκοπούλου, Κρωπίας και Αρτέμιδας, ενισχύοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση, η εγκατάσταση υπέστη εκτεταμένες ζημιές, καθώς καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τις φλόγες.

Για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, η οποία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα αίτια της φωτιάς.