Από το Σάββατο 30 Μαρτίου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της visa express που αφορά Τούρκους πολίτες που θα επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η πρώτη φάση αφορά πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν ήδη εγκατεστημένες υποδομές, μεταξύ αυτών και η Κως, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρχει η πλήρης εφαρμογή του μέτρου.

Ειδικότερα, στο χώρο της ζώνης Σένγκεν στην Κω προβλέπεται η τοποθέτηση σκιάστρου 500 τ,μ, επτά νέων οικίσκων καθώς και ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων ανέφεραν πως για την έκδοση της κανονικής visa υπάρχουν ήδη μεγάλες αναμονές ενώ μεγάλος θα είναι και ο αριθμός των επισκεπτών, που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στα νησιά επωφελούμενοι του μέτρου, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που εορτάζεται το ραμαζάνι και διαρκεί μέχρι 8 Απριλίου.

Να σημειωθεί, ότι η χορήγηση της visa express θα μπορεί να εκδίδεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αφορά στα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Σύμη, Καστελόριζο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω.