Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Άκης Σακελλαρίου στην Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά, το Σάββατο, με αφορμή τα θεατρικά του σχέδια. Μέσα σε όλα, δε, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στην περιπέτεια που αντιμετώπισε στο πρόσφατο παρελθόν με την υγεία του και όσα αυτή άφησε στην καθημερινότητα του.

Ειδικότερα, ο Άκης Σακελλαρίου εξομολογήθηκε πως «κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ περιορισμένα στη ζωή μας, ότι πρέπει να τα ιεραρχούμε και ότι… carpe diem! Ας αρπάξουμε τη ζωή από τα μαλλιά και να μην την αφήνουμε να φεύγει».

«Μου δίδαξε πολλά πράγματα αυτή η περιπέτεια υγείας. Αφού ήμασταν δυο εβδομάδες περιοδεία, το θυμάσαι και δεν γινόταν να μην βγω να παίξω στη σκηνή. Βέβαια, ήταν ήδη αργά αλλά αν αργούσαμε πέντε ώρες ακόμα θα ήταν μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Την πρώτη χρονιά μετά από αυτή την ιστορία είπα «χαλαρά, ωραία, ήρεμα» και μετά από τουλάχιστον ενάμιση χρόνο ξαναμπήκα στον ίδιο ρυθμό και έτσι είμαι και τώρα. Κάτι όμως μένει τελικά. Κάτι μένει».

«Όταν έχεις δει μπροστά σου αυτό, που εύχομαι να μην το δει κανένας, από όλη αυτή την εμπειρία μένει το ότι δεν πρόκειται να αφήσω πια πράγματα τα οποία με άγχωναν ή με στρέσαραν σε άλλες εποχές. Και σήμερα δηλαδή, αν αργούσαμε επειδή καθυστέρησε το ταξί να έρθει, λέω «παιδιά, χαλαρώστε, θα βρουν μια λύση τα παιδιά». Θέλω να πω ότι αλίμονο αν δεν μένει σαν ένα καταστάλαγμα αυτής της εμπειρίας μέσα σου. Θες, δεν θες, μένει» υπογράμμισε εν συνεχεία ο Άκης Σακελλαρίου.