Εντός του 2011 θα έχουν αναπτυχθεί όλα τα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης, το 2015 θα λειτουργήσει η κεντρική γραμμή και η επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ το 2018 θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη ολόκληρο το δίκτυο με τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφτηκε το εργοτάξιο «Ευκλείδη», για να ανταλλάξει ευχές με τους εργαζόμενους. Στον σταθμό του Ευκλείδη αναμένεται να φθάσει στο τέλος Φεβρουαρίου ο πρώτος μετροπόντικας, ο οποίος αυτή την περίοδο σκάβει κάτω από την περιοχή του Παπάφειου, και στα τέλη Μαρτίου θα φθάσει και ο δεύτερος μετροπόντικας.

Εκεί τα μηχανήματα ολομέτωπης διάνοιξης σηράγγων θα μείνουν κάποιο διάστημα για συντήρηση, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους ανατολικά. «Είναι ανάγκη να κλείσει η δεύτερη δεκαετία του αιώνα με τα μέσα σταθερής τροχιάς σε πλήρη ανάπτυξη. Μόνο έτσι μπορεί η Θεσσαλονίκη να γίνει οικονομικό, πολιτιστικό κέντρο, με πολλές θέσεις απασχόλησης και κοινωνική συνοχή», δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης.

Πηγή: mathes.gr