Υλικά

sidagi.gr

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τα σκόρδα για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και άλλα 25 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Στη συνέχεια τις στραγγίζετε, αφαιρείτε τα σκόρδα και τις φυλάξτε στην άκρη.

Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.

Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε και ενώνουμε το πέστο με τις πατάτες.

Υλικά
Για 4-6 άτομα

4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
Αλάτι
Πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο για το βράσιμο
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
5 – 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι