Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
  • 300 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι ή της επιλογής σας
  • Για τη μαρμελάδα κεράσι
  • 1 κιλό μαύρα κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
  • Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Για τη διακόσμηση
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • ζάχαρη άχνη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα κεράσι

Πλύνετε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.

Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.

Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Για τα κρουασάν

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. και στο κάτω μέρος του τριγώνου απλώνουμε τη γέμιση με τη μαρμελάδα και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς.

Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.