Υλικά

  • 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες και τρυπήστε με ένα πιρούνι. Τρίψτε τις εξωτερικές πλευρές με λίγο ελαιόλαδο, αν σκοπεύετε να φάτε τη φλούδα.
Βήμα 3
Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, 45 έως 50 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήστε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν, ανοίξτε τις κορυφές με ένα μαχαίρι και βάλτε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο.
Βήμα 5
Αλατοπιπερώστε πριν το σερβίρισμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.